SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Denetimi Sıklaştırdık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Sümerpark’ta kamuya açık alanların işletmeciler tarafından işgal edilmesi ile ilgili olarak, “İşgalden korumak bizim sorumluluğumuzda. Denetimlerimizi sıklaştırıyoruz” diye konuştu.

Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, geçtiğimiz hafta Sümerpark’ta vatandaşların ücretsiz yararlanacağı alanların, park içindeki işletmeler tarafından işgal edilmesine yönelik çıkan haberlerle ve Sümerpark alanında yaşanan sıkıntılara ilişkin soruları yanıtladı. İşgalden haberlerinin olmadığını, medyadan duyduklarını ve bu yüzden basına teşekkür ettiklerini söyleyen Hacı Uğur Polat, “Park alanında yer alan ticari faaliyetler için 4-5 aşamada ihale yapıldı. İlk aşamada bölge bölge olarak işletmecilere kiralandı. Ancak işletmecilerin bunu istismar ettiği görülünce, alan olarak nokta bazında kiralanmasına geçildi. Yaşanan sıkıntılar ondan. Kamuya ait alanların işgalini önlemek bizim sorumluluğumuzda. Bundan sonra daha da dikkatli olacağız” dedi.

Sümerpak alanındaki ışıklandırma, gezinti alanlarındaki kaldırımların deforme olması, su sızıntıları, genel tuvalet, temizlik ve güvenlik personelinin yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılara ilişkin de bilgiler veren Genel Müdürü Polat; “Park alanının altyapısı doğrudan bizi ilgilendirmiyor. Biz bir nevi organizatörüz. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü alt yapı ile ilgili projeler hazırlıyor. Resmi güvenlik istihdam etme yetkimiz yok. Emniyet ve Belediyenin kolluk kuvvetlerinin yanı sıra MAŞTİ’de görevli 10 arkadaşımızda görev yapıyor. Bu arkadaşlarımıza özel güvenlik kıyafetlerini giydirebilsek güvenlikle ilgili sorunlar büyük ölçü de azalır. Temizlik konusunda ise belli zaman dilimlerinde aşırı yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşandığı doğrudur. Çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız