SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetimle de Sabit!.

A- A+ PAYLAŞ

Atıksu kolektor hatlarının kırılması ve tarımsal sulamada kullanılmasını engellemeye yönelik denetimlerin artırılmasıyla, son 9 günde arıtma tesisine giden atıksuyun miktarında yüzde 44 artış sağlandığı bildirildi.

Yapılan çalışmalara ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Atıksu kolektör hatlarının kırılarak, atıksuyun tarım ürünlerinin sulanmasında kullanılmasını engellemek amacıyla bir komisyon kurularak, denetimlere hız verildi.

Malatya Valililiği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun 29.07.2009 tarih ve 2009/7 sayılı kararı doğrultusunda; Tarım İl Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Malatya Şube Müdürlüğü ve Malatya Belediyesi’nden birer görevlinin bulunduğu Komisyon oluşturuldu.

1 Ağustos tarihinden itibaren çalışmalarına başlayan Komisyon tarafından, özellikle vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda denetimler yapılmakta olup, 9 günlük süre zarfında kolektör hattını tahrip ederek kanalizasyon suyunu sulama suyu olarak kullandığı tespit edilenlere anında müdahale edildi.

9 günlük sürede yapılan müdahaleler neticesinde, Atıksu Arıtma Tesisine gelen atıksu miktarı debisinde yüzde 44 oranında bir artış sağlandı.

Atık Su Şebeklerinin Denetimi için oluşturulan komisyon tarafından son olarak, 13 Ağustos 2009 Perşembe günü Kaynarca Mahallesi Kayalık mevkiinde Atıksu Kolektör hattını kırarak sulama suyu olarak kullandığı tespit edilen vatandaşlara müdahale edilerek, kolektör hattı tamir edildi. Ayrıca Kolektör hattına zarar verenler hakkında da Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliği doğrultusunda yasal işlem yapılarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Öte yandan atık suyun sulama suyu olarak kullanılmasını önlemek amacıyla vatandaşlarımız daha duyarlı olup, atıksu kolektör hatlarına zarar verenleri Malatya Belediyesi MASKİ Müdürlüğünün 377 15 09 numaralı telefonuna bildirebilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız