SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetimler mi Arttı Yoksa İhlaller mi?

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nin yılın ilk 4 ayını kapsayan ve geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırılan istatistiği bilgilerde, bazı ceza sayılarında çok yüksek artışlar gözlendi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre  fazla yolcu taşıyan sürücülere kesilen cezanın yüzde 132 artması, hız limiti ihlallerinin ise yüzde 98 artması, akıllara denetimler mi arttı yoksa ihlaller mi sorunusu getirdi.
Trafik ekiplerinin kontrollerinde yazılan cezalar arasında geçen yılın aynı dönemine göre en çok artış , limitlerin üstünde yolcu taşıyan sürücülere kesilen ceza sayısında oldu.  
En çok park yasağı ihlalinin olduğu Malatya'da, en çok artış ise Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132 ile fazla yolcu taşıyanlara kesilen cezalarda oldu. Geçen yılın ilk 4 ayında 191 araca fazla yolcu taşımaktan dolayı ceza kesilirken, bu yıl aynı dönemde rakam 443'e çıktı. 
Ceza sayısında artış yaşanan ikinci ihlal ise sürücülerin  hız limizlerini aşması oldu. Hız sınırını aşan sürücülere kesilen ceza sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 arttı. Geçen yıl aşırı hızlı araç kullanmaktan bin 151 kişiye ceza kesilirken, bu yıl aynı dönemde bu rakam 2 bin 282'ye çıktı. Üçüncü en fazla artışın yaşandığı ceza maddesi ise yüzde 21 artışla alkollü araç kullananlara yazılan cezalar oldu. Geçen yıl yılın ilk 4 ayında 117 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, bu yılın aynı döneminde 142 kişiye alkollü araç kullanmaktan cezakesildi. 
Malatya'da en fazla ihlal edilen trafik kusuru ise park yasağına uymamak oldu. Geçen yılın Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında park yasağına uymamaktan dolayı 4 bin 577 sürücüye işlem yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 14 artışla 5 bin 237'ye yükseldi. 
Malatya'da yılın ilk 4 ayında 326 sürücüye cep telefonu ile konuşarak araç kullanmaktan, 150 kişiye ise sürücü belgesiz araç kullanmaktan ceza işlemi uygulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız