SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetimli Serbestlik Protokolu İmzalandı

0
Güncellendi - 2016-04-07 20:10:38
Denetimli Serbestlik Protokolu İmzalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında; iyi halli, ilk defa suç işleyen ve gözlem raporları iyi olan hükümlerin denetimli serbestlikten yararlanmaları kapsamında, geçtiğimiz yıl imzalanan protokol yenilenerek bu çerçevede bu yılda Malatya Valiliğine bağlı birimlerde hükümlüler çalıştırılabilecek.

Malatya Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "Şartlara uygun hükümlülerin, çok az süresi kalmış kişilerin kamu hizmetlerinde çalıştırılmasıyla alakalı olarak geçen yıl yapmış olduğumuz protokolü yenileyerek Cumhuriyet Başsavcımız Ergül Yılmaz ile birlikte imzalayacağız.  Söz konusu protokol ile hükümlüler kamu hizmetlerinde çalışarak topluma kazandırılması, entegre edilmesi amaçlanmakta, böylelikle de kamu hizmetlerinde onlardan yararlanılmış olunmaktadır." dedi.

Protokol imzalanmadan önce Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk, Denetimli Serbestlik Kanunu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başta Malatya Valiliği olmak üzere Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, İcra Müdürlükleri, İlçe Adliyeleri ve 117 kurum ve kuruluş ile işbirliği protokolü yapıldığını dile getirdi.

Malatya'da yoğun olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 60, İl Müftülüğü’nde 33, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 22, Malatya İcra Müdürlüğü’nde 22, Hastane ve Aile Sağlığı Merkezlerinde 16, Emniyet Müdürlüğü ve Karakollarda 16, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 14 ve İl ve İlçe Cumhuriyet Başsavcılıklarında 7 hükümlünün çalıştırıldığı bilgisini verdi. 451 adet ellerinde dosya bulunduğunu ve tebliğat aşamasında olanlar, ceza infaz kurumunda olanlar, askerde olanlar ve birden fazla dosyası olanlarda dolayı şu anda 262 kişinin çalıştığını söyledi.

Bu bilgilendirmenin ardından Vali Süleyman Kamçı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz karşılıklı olarak protokol metnini imzaladılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız