SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deneysel Çekimler Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nde (MAFSAD) Sosyal Destek Projesi (SODES) fotoğraf kursları devam ediyor.

MAFSAD’ın SODES kapsamında yürüttüğü ‘Fotoğraf Aşkına Projesi’ çerçevesinde gerçekleştirilen temel fotoğraf eğitimi kursunda, genç kursiyerler bu hafta Hüseyin Selçuk ile birlikte fotoğrafın ana unsurları üzerinde durdu.

SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimde Dr. Hüseyin Selçuk, ISO, diyafram ve enstantaneyi anlattı. İyi fotoğraf çekmek için ISO, diyafram ve enstantane ilişkisinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Selçuk, “Bir fotoğraftan iyi sonuç alınabilmesi için pozlandırmanın iyi yapılması gerekir. İyi bir pozlandırma için de ışığın içeriye girdiği pencerenin büyüklüğü (diyafram), ışığın filmi/algılayıcıyı etkilediği süre/örtücü hızı (enstantane) ve filmin/algılayıcının ışığa duyarlılığı (ISO) gibi üç hususa dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Selçuk, kursiyerlere, son zamanlarda fotoğrafa olan ilginin artığını, fakat kaliteli fotoğraf çeken sayısının az olduğunu, daha kaliteli ve estetik fotoğraflar çekebilmek için bol bol fotoğraf kitapları okunması gerektiğini bildirip, özellikle ödüllü fotoğrafların incelenmesi ve sürekli deneysel çekimlerle kişinin kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Kan Bağışında Bulundular

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), Malatya Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (MADDOSK) üyeleri kan bağışında bulundu.

MAFSAD Başkanı İnan Orhan, kan bağışının toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından dikkate alınması gereken çok ciddi bir konu olduğunu, MAFSAD olarak bu konuyu çok önemsediklerini, geçtiğimiz ekim ayında kan bağışı kampanyasının ilkini gerçekleştirdiklerini, katılımın tatmin edici olduğunu ve düzenli olarak 3-4 ayda bir kan bağışı organizasyonları yapacaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın ise MAFSAD’ın proje temelli sosyal sorumluluk faaliyetleri yapan kurumsal kimliğini oluşturmuş bir dernek olduğunu, özellikle düzenlediği kan bağışı kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü, bu sebeple MAFSAD Yöneticilerine ve ayrıca bu kampanyaya destek veren MADDOSK yönetici ve üyelerine çok teşekkür ettiğini ve diğer sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız