SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dengir Bey.. Bunlar Ne?'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Celal Berktaş, geçtiğimiz hafta sonunda Malatya'da çeşitli iddialarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a tepki gösterdi, sorular sordu.

Berktaş'ın basın toplantısında okuduğu yazılı açıklaması şöyle:

"AKP Genel Başkan Yardımcısı, Dengir Mir Mehmet Fırat, Partisinin Battalgazi İlçe Kongresi’nde meydanın boş olduğunu, kendisini kimsenin görüp dinlemediğini sanarak – terim yerindeyse- esmiş, gürlemiş. Son günlerde, partisi, genel başkanı ve kendisi hakkında ortaya atılan YOLSUZLUK iddialarının da verdiği –suçlulara mahsus telaşla- ne anlama geldiğini düşünmeden CHP’ ne yüklenmiş.

Bir ilçe kongresine çağrılan bir parti yetkilisinin, geldiği yörenin sorunlarını ve çözümlerini dile getirmesi beklenir. Halbuki Sayın Fırat çıktığı kürsünün heyecanı ile yöre ve ülke sorunlarını bir kenara bırakmış, bir Şamdan bir Halep’ten dem vurup, suçluyor, yargılıyor, TEHDİT EDİYOR, hakarette bulunuyor, saldırıyor da saldırıyor.

İki dönemdir AKP, Malatya’da yüksek oranda oy alıyor, Halkın tercihine saygımız var. Ancak gelin, ülke için, Malatya için ne yapılmış, ne yapılmamış birlikte göz atalım:

-Hiçbir sorunu olmayan, Sümerbank Dokuma Fabrikası, bunların devrinde, önce zarar ettirilip sonra ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEDİ Mİ?

Bunlar geçen yerel seçimden önce İŞ FORMLARI dağıtıp, Malatya halkını gözünün içine bakıp kandırmadılar mı? Şimdi o güzelim alanda BETON YIĞINLARI yükselmiyor mu? Fabrikanın satıldığı bedelin tümünü verseniz oradan bir parça yer almanız mümkün mü?

• Tekel Sigara Fabrikası, TÜM DİRENMELERE, uyarılara karşın kapatılarak, Malatya’nın işsizlik sorununa bir HALKA daha eklenmedi mi? Tütün üreticisi kaderi ile baş başa bırakılmadı mı?

• Tüm çabalara ve uyarılara karşın Şeker Fabrikası atıl duruma getirilmedi mi? Pancar üreticisi PERİŞAN edilmedi mi?

• Bütün ümidini kayısıya bağlayan Malatyalının ,
- Kayısı Birliği Yok edilmedi mi?
- Don afetinden zarar gören Kayısı çiftçisi ile adeta dalga geçilmedi mi?
- Kayısı ürününün sigortası sorununda üretici kaderi ile baş başa bırakılmadı mı?

• İnönü Üniversitesi için bunlar kılını kıpırdattı mı?

• Turgut Özal Tıp Merkezi için bunlar ne yaptı, hangi sorununu çözdü?

• Tüm çabalarımıza ve çırpınmamıza rağmen Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sorunlarına çözüm bulmak şöyle dursun bunlar hizmet gelmemesi, kadro sorunlarının çözülmemesi velhasıl Malatya’lıya hizmet vermemesi için İKTİDAR OLANAKLARINI KULLANARAK, kişiliklerini siper ederek HER TÜRLÜ ENGELİ ÇIKARMADILAR MI?

• Malatya’daki bölge müdürlükleri başka illere kaydırıldığında bunlar hangi tepkiyi gösterip, hangi çabayı gösterdiler?

• Sayın Fırat, Kentsel Dönüşüm Projesinden bahsedip ahkam kesiyor! Bu proje uygulanırken yüzlerce vatandaşımızın mağduriyetinden, bu yörede evleri bulunan vatandaşlarımızın tepkilerinden neden hiç söz etmiyor?
Sayın Fırat Battalgazi İlçesinde konuşurken,

• Daha birkaç gün önce bu ilçeden yüzlerce insanın, SUSUZLUK VE İLGİSİZLİK NEDENİ İLE hastanelere doluştuğunu biliyor mu?

• Battalgazi’nin sağlık sorunlarını biliyor mu, bu ilçemizdeki Sağlık sorunlarının çözümü için bizim Milletvekilimizin çabalarından haberi var mı?

• Malatya’mızın su kaynakları SULAMA SUYU yokluğundan bahçelerin kuruduğundan haberdar mı?

• Battalgazi’de ve Malatya’da HAD SAFHAYA varan İŞSİZLİK SORUNLARINDAN HABERİ VAR MI? Bu konuda partisi ne yapmış, SÖYLEYEBİLİR Mİ?

Sayın Fırat bunlara değinmiyor. Çünkü yüzü yok. Çünkü Malatyalı’ya söyleyeceği sözü yok. Onun için partimize, Genel Başkanımıza, Grup Başkanvekilimize saldırıyor, hakaretler yağdırıyor.

Bu AKP iktidarı YOKSULLUK ve YOLSUZLUK ile mücadele etmek için yola çıkmadılar mı?

• Kendi yandaşlarına, kendilerine yakın cemaatlere, YANDAŞ MEDYAYA devlet olanaklarını sonuna kadar açmadılar mı?

• Devletin sembol olmuş kurumlarını, yok pahasına, yerli ve yabancı şirketlere peşkeş çekmediler mi? Ülke güvenliğini bile göz ardı etmediler mi?

• Yakın bir zamanda, devletin el koyduğu şirketleri, yakınlarına, hem de devlet bankalarından kredi imkanı sağlayarak HEDİYE etmediler mi?

• Ülke nüfusunun büyük bölümünün geliri YOKSULLUK HATTA AÇLIK SINIRININ ALTINDA DEĞİL Mİ? Dengir Bey bunları niye dile getirmiyor?

• Daha birkaç gün önce AKP’nin önemli bir ismi, hakkındaki belgelerle ispatlanmış YOLSUZLUK İDDİALARI yüzünden partisindeki görevinden istifa etmedimi. Yargılanamıyor, çünkü DOKUNULMAZLIĞI VAR.

• Partimiz, bunların yolsuzluklarını, belgeleri ile birlikte ortaya çıkarınca, bunlar telaştan ve korkudan ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler. Yolsuzlukların üzerine gidip sorumluları aramayı bıraktılar, bu konuları nasıl göz ardı edeceklerini düşünmeye başladılar.

• Korku ve telaştan, sağa sola saldırmaya, çamur atmaya başladılar.

• Tabii ki hedef yolsuzlukları ortaya çıkaran CHP ve onun Genel Başkanı olacaktı.

• Şimdi Almanya’da devam eden bir dava var. Bu davada, inanç sahibi insanlarımızın temiz dini duyguları istismar edilerek toplanan paralar var. Bu paralar, AKP ile yakınlıkları bilinen kişiler tarafından AKP ye yakın kişi ve kurumlara aktarılmış, parti programlarının finansmanında kullanılmış iddiaları gündemde.

• Dengir Bey, bu konudan bahsetmiyor, iddiaların üzerine giden partimize saldırıyor. İddiaları yerinde takip eden Grup Başkanvekilimize çamur atmaya kalkıyor. Ona BOSTANCIBAŞI benzetmesi yapıyor. Diyor ki “eğer söylediklerini ispat etmezse müfteridir, aşağılıktır”.
Biz siyaseti üslubuyla yaptığımız için ağzımıza yakışmayacak kelimeleri telaffuz etmiyoruz.

Sayın Fırat, biz hiçbir şey İDDİA etmiyoruz, hiç kimseye suç isnat etmiyoruz ki ispat edelim. İDDİALAR, ALMAN ADLİ MAKAMLARININDIR VE BELGELERE DAYANMAKTADIR. Mahkeme aşamasında bir bir gerçekler ortaya çıkmaktadır
Yargılananların AKP ye yakın kişiler olduğunu Alman makamları söylüyor, Başbakanın boy boy resimleri mahkeme salonlarında gösteriliyor.

Daha birkaç saat önce, bu dava ile ilgili karar açıklandı ve sanıklardan biri 5 yıl 10 ay , diğeri 2 yıl üç ay, bir diğeri ise 1 yıl 10 ay tescilli hapis cezasına çarptırıldılar. Alman Hakim, BU DAVANIN ALMANYADA GÖRÜLEN EN BÜYÜK DOLANDIRICILIK DAVASI OLDUĞUNU VE ESAS SUÇLULARIN DA TÜRKİYE’DE OLDUKLARINI SÖYLÜYOR.

Bizim yaptığımız olanı biteni Türk halkına ulaştırmak.
Halkımızın TEMİZ DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDİLEREK TOPLANAN YARDIM PARALARININ akibetini sormak. Türkiye’deki uzantılarını araştırmak. Bizim ve basının görevi de budur. Dengir bey bunları bildiği halde –kurnazlık yapıyor- meseleyi ÇARPITIYOR.

Dengir Bey bağırıp hakaret edeceğine bu YOLSUZLUK İDDİALARININ Türkiye’deki uzantılarını araştırsın, ilgililerin yargılanmalarını sağlasın.

Dengir Bey, partisinin vaad listelerinin başında bulunan DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI ile uğraşsın.

Ülkesini seven insanın yapması gereken bu değil mi?
Ancak Sayın Fırat işin ucunun nereye varacağını iyi biliyor, telaşı bundan.

Bizim Genel Başkanımız günlerdir bir teklifte bulunuyor. Gelin sadece Başbakan’ın ve benim dokunulmazlıklarını kaldıralım, gidip YARGI ÖNÜNDE HESAP VERELİM diyor. Dengir Bey bunları duymuyor mu? Ulu orta konuşup insanlara iftira atacağına DOKUNULMAZLIKLARIN kaldırılması için çaba sarfetsin.

Halkımız artık bunların gerçek yüzünü görmüştür. Halkımız önümüzdeki ilk seçimde sandıkta bunlara gereken dersi verecektir."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız