SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dengir Fırat Çarpılmıştı!..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Celal Berktaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Malatya ziyaretini değerlendirdi, partisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Berktaş, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent Arınç Çarşamba günü Malatya’daydı.

Malatyalılar ; Bakandan Malatya’nın sorunlarına değinmesini beklerken, mikrofonu görünce, CHP’ne ve Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal aleyhine konuşmayı tercih etti.

Konuşmasının basına yansıyan bölümüne baktığımızda, öncelikle usulün etik olmadığı, hedef saptırıldığı, Malatya’ya verilmesi gerekenlerin örtbas edildiği anlaşılmaktadır.

Bu tutum, bir Devlet büyüğüne yakışmadı!

Malatya’ya gelmişken;
İktidarları döneminde Malatya nereden nereye gelmiş bir baksaydı,

Örneğin ; Kayısı üreticisinin hali nedir ? iktidarları döneminde çiftçinin tek umudu olan KAYISI BİRLİK’i neden yok ettiler ? pancar üreticisi, tütün üreticisi , neden TARİHE KARIŞMIŞTIR ?

Resmi rakamlara göre Yirmibinlerin üzerine çıkan, resmi olmayan rakamlara göre kırk elli bin olan işsizlerin sorunlarına değinseydi,

Özelleştirme adı altında Malatyalının elinden aldıkları fabrikaların yerinde yeller estiğini görseydi,

Büyük Şehir olması beklenen Malatya’nın , yaşanabilir kentler sıralamasında neden 53. sırada olduğunu araştırsaydı,

Kent Trafiğinin yıllarca kendi belediye yönetimlerince nasıl FELÇ edildiğini, Malatya’nın İmar durumunun nasıl arapsaçına döndürüldüğünü merak etseydi,

Malatyaspor’la birlikte Malatya’nın da şehir olarak KÜME DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ görseydi.

Malatyalının da söyleyecek bir iki lafı olurdu.

Ya da sözgelimi kendisini (bile) utandıran RTÜK’çü Zahid Bey’den, Deniz Feneri’nin zanlısı durumuna gelmiş Başbakan’dan bahsetseydi,

Milyonlarca genç işsizlik girdabında kıvranırken, söz konusu Bakanın oğlu Üniversiteyi bitirdiği gün nasıl iş bulmuş açıklasaydı,

Sn. Arınç bir açılımdan, saçılımdan bahsediyor ama o konu hakkında herhangi bir bilgisi yok. Başbakan bile net bir şey söyleyemiyor ki Sn. Arınç nereden bilsin! Sn. Arınç KÜRT lafından imtina ediyor, demokratik açılımdan bahsediyor.

Biat Kültüründen gelen bu zihniyetin Demokrasi ile ne ilgisi var? Sn. Arınç unutmasın ki kendisi yokken CHP bu ülkeye çok partili demokrasiyi getirdi. Kendisi de şu anda bu sayede makamlar işgal ediyor, bu sayede konuşabiliyor!

Daha dün bunlar kendi liderlerini arkadan iterek bu makamlara geldiler, bunların demokrasi ile ne ilgisi var?

Bunların partisi Yargı kararı ile İRTİCAİ HAREKETLERİN ODAĞI olmaktan HÜKÜM giymedi mi?

Sn.Arınç kendisini ve partisini eleştiren vatandaşa her türlü hakareti yapan kişi değil mi?

Yedi yıldır iktidardalar, Demokratik açılım bu gün mü akıllarına gelmiş?

İşin özü şudur: ABD Irak’tan çekilme aşamasında bu bölgede başının ağrımasını istemiyor. Açılım dedikleri, onların direktiflerini yerine getirmekten ibaret. Attıkları her adımın ülkeyi bölmeye kadar götürebileceğini Sn.Arınç biliyor mu? Ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki ONURLU bir duruş sergileyemiyorlar. Ülkenin dış borcu bunların döneminde ikiye, üçe katlandı. Ülke BORÇ krizinde! Bunlar oturdukları koltuklar ve elde ettikleri imtiyazlar uğruna ülkelerini düşünemeyecek kişilerdir. Bunlar için demokrasi sadece bir araçtır.

Ama Sayın Arınç bütün bu ülke gerçeklerini gözardı ederek , Başbakan edasıyla CHP’ne saldırıyor. Bu iktidarın vekilleri bu işi alışkanlık haline getirdiler. Malatya’ya gelince dilleri tutuluyor, Malatya’yı unutup CHP’ye saldırıyorlar

Bundan önce Sn. Dengir Mir Mehmet Fırat Bey de Malatya’da aynı tavrı sergilemişti.

Gitti, Sn. Kılıçdaroğlu’na çarpıldı, tarih oldu.

Sn. Arınç’ da Malatya yüzünden, gelebildiği bu son makamından olmasın!

Sn. Arınç her gittiği toplantıda her ne hikmetse Ağlıyor!

İşsizliğin pençesinde kıvranan, yaşanamaz duruma gelmiş Malatya’ya mı ağlıyor?

Dış politikasını Atlantik ötesine devretmiş, bu iktidarın sorumsuz davranışları nedeniyle, ülke bütünlüğü ciddi ciddi tartışılır duruma gelmiş Türkiye’ye mi ağlıyor?

Ya da olası bir CHP iktidarında Yüce Divan’da yargılanma ihtimaline mi ağlıyor?

Ben diyorum ki bir daha Malatya’ya gelirsen dersine iyi çalış da gel yoksa daha çok ağlarsın.
Sayın Bakanım Malatya ‘ya bir dahaki gelişinde
- Bitmeyen barajların kurdelelerini kesmeye gel.
- Kapattığın fabrikalar ayarında fabrika açmaya gel.
- Gel özel teşebbüsün yaptığı oteli aç ama kendiniz yaptırmış havasına bürünmeden gel."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız