SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deniz Gezmiş'lere Anma

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:50
Deniz Gezmiş'lere Anma
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları ile Malatya Emek Gençliği, ayrı etkinliklerle Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı.

CHP'NİN EYLEMİ.. 

CHP Malatya İl Teşkilatı önünde başlayan yürüyüş, PTT önünde sona erdi. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, şunları söyledi:

"Bizler Türkiye tarihine büyük bir kara leke olarak düşen 6 mayıs 1972 yılında fikirleri yüzünden idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı, Üç devrimci genci, üç fidanı anmak, hatırlatmak, unutturmamak adına meydandayız. 

Biliyoruz ki Türkiye yakın tarihi birçok faili meçhuller ve cinayetlerle doludur. Bu cinayetlerin en korkutucu olanları ise devlet eliyle gerçekleştirilmiş olanlarıdır. Üniversite bahçesinde hak arama mücadelesinde polis kurşunu ile katledilen TURAN EMEKSİZ ’den, evinden ekmek almaya çıktığında orantısız güç kullanan ve vatandaşı düşman gibi gören anlayışın polisinin attığı göz yaşartıcı kapsülün başına isabet etmesi ile öldürülen Berkin Elvanın ölümüne kadar yaşanan genç ölümler toplumun vicdanının kanayan yarasıdır. 

Değerli Malatyalılar Turan emeksize sıkılan ilk kurşundan Berkin Elvan cinayetine kadar onlarca genç öldürülmüş, vicdanını yitirmemiş tüm vatandaşların gözyaşları dinmemiştir. Yaşanan gençlik cinayetlerinin en korkutucu olanlarından biri ise hukukun eliyle devlet tarafından yapılan anayasal düzeni yıkmaya kast etmek iftirası ile idam edilen üç genç fidanın yani Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan cinayetidir. 

Hâlbuki bu gençler anayasal düzeni yıkmak bir kenara dönemin anayasasının uygulanmaması ve anayasada var olan hakların kullandırılmamasını eleştirmektedirler. Bu gençler ülkede hak ve özgürlüklerden yana faşizme karşısında olan gençlerdir. Vietnam’da, Filistin’de, Ortadoğu’da ve dünyanın her yerinde kendi ekonomik çıkarları için savaş çıkaran kan döken dünyayı kan gölüne çeviren emperyalizme karşı mücadele eden gençlerdir. 

Emperyalist Amerika’nın 6. Filosuna karşı yaptıkları eylem Filistin halkının ve emperyalizm tarafından toprakları kan gölüne getirilen tüm halkların yanında olmak adına yapılmış bir eylemdir. Yaptıkları en büyük eylemlerden birisi de Samsun’dan Ankara’ya gerçekleştirdikleri MUSTAFA KEMAL YÜRÜYÜŞÜDÜR. Bu yürüyüş TAM bağımsız Türkiye yürüyüşüdür. Sivas kongresinde alınan karar ile manda ve himaye fikrini kabul etmeyen ve bağımsızlık için kurtuluş savaşını başlatan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü örnek alarak tam bağımsız Türkiye idealini için yaptıkları eylemdir. 

Bu fikirleri ve uğruna gerçekleştirdikleri eylemler ile Deniz, Yusuf ve Hüseyin ve onların yoldaşları 68 kuşağı gençleri tarihimizin yüz akları ve bizlerin kahramanlarıdır. O onurlu genç Deniz Gezmiş tam bağımsız Türkiye idealine bir armağandır. Asıldığında 24 yaşında olan DENİZ şu sözleri söylemiştir.”Ve ben 24 yaşındayken, kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum”.  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan darağacında fikirleri uğruna can vermişlerdir. Bu üç fidanın idam edenlerin güçleri fikirlerini yok etmeye yetmemiştir. Bizler Cumhuriyet Halk Partili Gençler dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarın da MUSTAFA KEMAL’in YOLUNDA DENİZLERİN İZİNDE faşizme ve emperyalizme karşı olan yürüyüşümüze devam edeceğiz. 

Emperyalistlerin bu bölgede oynadıkları oyunlara yazdıkları projelere alet olmayacağız. Hak ve özgürlükleri kısıtlayan faşist hükümlere her daim mücadele edeceğiz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, 80 öncesinde ve darbe döneminde işkencelerde, sokakta, hukuk kisvesi altında dar ağacında, polis silahından yada karşıt görüşlerin silahından çıkan kurşun ile öldürülen tüm devrimci gençleri ve onların izinde yine aynı kahpe kurşunların hedefi olan ve aynı kahpe zihniyetin katlettiği Gezici gençleri Nazım’ın dizeleri ile devrimci gençlerin geleneği ile anmak istiyoruz Ölenler dövüşerek öldüler güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! Akın var güneşe akın! Güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın.

EMEK GENÇLİİĞİ..

HDP ve EMEP'in de destek verdiği Malatya Emek Gençliği de, Emeksiz Caddesi'nden Soykan Meydanı'na yürüdü ve burada açıklama yaptı. 

Emek Gençliği adına açıklama yapan Sezin Uğur, "1972'nin 6 Mayıs'ında 3 devrimci genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için insanın insanı sömürmediği bir dünya için sosyalizm için mücadele etmişlerdi. 43 yıl geçti, katledilmelerinin üstünden ama kapitalist sömürü düzeni değişmedi. Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Denizler tam da buna karşı koymuşlardı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT- Ilgın YALVAÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız