SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deniz Otobüsüne Operasyon...

A- A+ PAYLAŞ
 
Kocaeli’de "Kartepe" adlı deniz otobüsünü kaçıran terörist, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.
 
İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı  İdris Naim Şahin’in koordinasyonunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliğince, sabah saatlerinde kaçırılan deniz otobüsüne yönelik operasyon gerçekleştirildi.
 
Silivri Selimpaşa açıklarında demirli halde bulunan gemiye yapılan operasyonda, terörist etkisiz hale getirildi.
 
Gemide 5’i kadın 18 yolcu, 4 mürettebat ile 2 stajyer bulunuyordu. Yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
ŞAFAK VAKTİ OPERASYONLA TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
 
İzmit Karamürsel seferini yapmak üzere saat 18.00 sıralarında 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer ile denize açılan Kartepe adlı Deniz Otobüsü, Derince açıklarında üzerinde düzenek bulunan PKK’lı bir terörist tarafından kaçırıldı. Kaptan köşkünde mürettebatı rehin alan teröristin idaresindeki, gemi Marmara Denizi’nde daireler çizdikten sonra yakıtı bitince İstanbul Silivri açıklarında demirledi. Güvenlik güçlerinin tesyim olması konusunda yapılan uyarılar terörist tarafından dikkate alınmadı. Bunun üzerine saat 05.35’de tüm güvenlik birimlerinin düzenlediği ortak operasyonda terörist ölü olarak gele geçirilirken yolcu ve mürettebat da sağ olarak kurtarıldı.
Olay yerinde basın açıklaması yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli Deniz Otobüsünü kaçıran ve 1 kişi olduğunu belirtiği teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Vali Mutlu operasyon aşaması ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün bir eylemci tarafından kaçırılmas ile ilgili olarak bügün sabah saat 05.35’te güvenlik birimlerimizin ortak operasyonuyla, başarılı bir operasyon yapılmış ve eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasında kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içzerisinde geminin harekini takip etmiş ve eylemci ile ilgili olarak, sayısı, kimliği, gerçekleştirmek istediği eylemin yöntemi, bomba düzeni ile ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürütmüştür. Valilik Kriz Merkezinde tüm bilgiler titizlikle incelenmiş ve eylemcinin teslim olması noktasında beklentiler sürdürülürken, yapılacak çalışmalar da çok dikkatli bir şekilde hazırlamıştır.
 Silivri açıklarında geminin demirlediği andan itibarın operasyon çevçevesinde saat 05.35 itibarı ile bu operasyonun gerçekleştirilmesi için karar verilmiş ve çok kısa bir süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Yolcular ve mürettebatla ilgili en ufak bir problem yoktur. Adli makamlar bilgilendirilmiş ve onlarında bu noktadan sonra yapılacak işlemler koordineli şekilde takip edilecektir.
 
Şahsin kimlik bilgilerinin tesbitini sürdürüyoruz ancak zaman zaman alınan bilgilerle ilgili kimliğine yönelik bilgilerde farklı kimliklere ulaştık. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcuttur. Kablolar, tertibat vardır. Ancak uzmanların yapacağı inceleme sonucu nasıl bir düzenek olduğu anlaşılacaktır. Çatışma operasyonu gerçekleştiren ortak bir operasyon düzenlenmiştir. Tüm güvenlikle ilgili birimlerimiz görev almıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız