SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denizi Görünce

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl başlatılan ve bu yılda devam eden "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Malatya'dan Adana'ya gelen öğrencilerin bazıları ilk kez denize girmenin keyfini yaşadı.

Malatya'dan Adana'ya gelen 120 öğrenci Adana'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra Ceyhan'daki Botaş tesislerinde denize girme imkanı buldu. 120 öğrenci arasında birçoğu ilk kez deniz görmenin heyecanını yaşayarak kıyafetleri ile denize girdi. Adana'nın 40 dereceye varan sıcağında denize girerek serinleyen çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.

İlköğretim 7. Sınıf Öğrencisi Betül Kaya, proje sayesinde ilkleri yaşadığını belirterek, "Maddi durumumuz çok iyi olmadığı için okul bittikten sonra hiçbir zaman tatile gidemiyordum. Ama bu yıl Gönül Köprüsü sayesinde Adana'ya tatile gelme imkanı buldum. Okulun bütün stresini burada arkadaşlarımla gezerek attım" dedi.

Proje sayesinde ilk kez denize girme imkanı yaşadığını ve çok mutlu olduğunu anlatan Kaya, "Denizi görünce çok heyecanlandım. Adana'da sıcak olduğu için girmek istedim. Ama önce biraz korktum. Öğretmenlerimizden izin alarak kontrollü bir şekilde girdim. Bu mutluluğu anlatamam çok güzel bir duygu. Malatya'ya gidince bütün arkadaşlarıma ve aileme denize girdiğimi anlatacağım. Deniz çok güzel. Her yıl gelmek istiyorum" diye konuştu.

13 yaşındaki İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Gökhan Özbey ise bir haftadır Adana'da bulunduklarını her şeyin çok güzel olduğunu, Gönül Köprüsü sayesinde birçok arkadaş ve dostluklar edindiğini vurguladı.

Özbey, proje sayesinde hayatında ilk kez tatile çıkma imkanı bulduğunu daha önce annesinin ya da babasının köyüne gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Bu yıl ilk kez bir büyükşehire tatile gitme imkanı buldum. Bu benim hayatımın dönüm noktası. Adana'da ilk kez denize girdim bu da benim hayatımda çok önemli. Denize ilk girdiğim anı hiç unutmayacağım. Televizyonda denizi görür çok merak ederdim. Ama şuanda bende denizin içinde yüzüyorum. Çok mutluyum" dedi.

Öğrenciler yaklaşık 2 saat deniz keyfi yaşadıktan sonra, kumsalda oturup denizin keyfini çıkardılar. Çocuklar daha sohra Kurtkulağı Kervansarayı'nı gezdi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise "Gönül Köprüsü" projesi sayesinde çocukların gönüllerde köprü kurduğunu yeni dostluklar edindiğini belirterek, "Hiç tatil yapmamış çocuklar tatil yapma imkanı buldu. Çocuklar, 8 ayın stresini bu proje sayesinde atıyor. Yeni arkadaşlıklar dostluklar başlıyor. Bu proje Doğu ile Batıyı kaynaştırıyor. Aynı coğrafyada yaşayan ama birbirini tanımayan insanların kaynaşmasını sağlıyor" dedi.
Büyükfırat, projenin çocukların ufkunun açılması ve vizyon sahibi olabilmesi için önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız