SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denizli'de 'Amigo' Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Stadyum Operasyonu'nda ‘57 Gençlik Taraftar Grubu’nun lideri Okan Karcı, yardımcısı Ercan Elçi, üç grup üyesi ve bir polis memuru, ‘spor çevrelerine baskı, şiddet ve tehdit uygulayarak haksız kazanç sağladıkları’ iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Karcı ve Elçi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ‘Para tahsil etmek amacıyla arganize suç örgütü kurmak ve iştirak etmek’ iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Okan Karcı ve Ercan Elçi gözaltına alındı. Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın izniyle yeni bir soruşturma başlattı ve ‘Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçundan soruşturma başlattı.

HAYALET SİLAH BULUNDU
Soruşturma kapsamında 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri Okan Karcı ile yardımcısı Ercan Elçi ve grubun 3 üyesi ‘Stadyum’ adı verilen operasyonda gözaltına alındı. Ayrıca İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu kişilerle bağlantısı olduğu öne sürülen Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Uğur Sipahi de gözaltına alındı. Karcı ve Elçi'nin üzerinde biri hayalet silah olarak bilinen Glock marka olmak üzere iki ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 37 mermi ve iki şarjör, sustalı bıçak ile 3 gram esrar bulundu.

İfadeleri alındıktan sonra spor çevrelerine baskı, şiddet ve tehdit yöntemleri uygulayarak haksız kazanç sağlamaya çalıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevkedilen sanıklardan Okan Karcı ve Ercan Elçi tutuklandı, polis memuru Uğur Sipahi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 57 Gençlik Taraftar Grubu'nun adları açıklanmayan üç üyesi ise mahkemeye sevkedilmeden serbest bırakıldı. Bu arada aramalara karşın bulunamayan grup üyesi Cengiz Üstdağ hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi.

Okan Karcı ve Ercan Elçi'nin, Denizlisporlu bazı futbolcuları ve yöneticileri tehdit edip para isteyerek haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü. Grup lideri ve yardımcısının, Denizlispor Başkanı Ali İpek'i de bedava bilet vermediği ve deplasman giderlerini karşılamadığı için tehdit ettikleri, Ali İpek'in de konuyu Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak ilettiği öğrenildi. Yaklaşık iki aydır korumalarla gezen Denizlispor Başkanı Ali İpek, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdiğini belirterek, “Biz suç duyurusunda bulunmuştuk ama demek başka konuları da varmış'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız