SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denizli'de Arıtma'yı Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Katı Atık Su İhtisas Komisyonu üyeleri Denizli'de bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

TBB Katı Atık Su İhtisas Komisyonu üyeleri ilk olarak Denizli Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör komisyon üyelerini Denizli'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Denizli Belediyesi'nin yürüttüğü alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Güngör, " Denizli'ye faydalı olmak için çalışıyoruz. Kilometrelerce uzunlukta olacak olan altyapı çalışmalarını bütünüyle ele aldık. Denizli Belediyesi olarak Denizli tarihinde görülmemiş büyüklükteki dev altyapı çalışmasını yürütüyoruz. Bu alt yapı çalışmasının içinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının yeniden yapılandırması söz konusu. Proje tamamlandığında Denizli'nin altyapı ile ilgili hiçbir problemi kalmayacak" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl Denizli Belediyesi'nin En çevreci belediye seçilmesinden dolayı Denizli Belediyesi'ni kutlayan TBB Çevre Uzmanı Dr. Haluk Doğu ise bu başarının önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan Malatya Belediyesi Arıtma Tesis Sorumlusu Oktay Özelçi, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Günlük katı atık tesislerinde ortalama 70 ton çamur keki toplandığını, bu çamurun da tarımda gübre olarak kullanılması için bir takım çalışmalar yaptıklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini de belirten Özelçi, son yıllarda dünya genelinde organik tarıma büyük önem verildiğini ve bu nedenle tarımsal alanlarda organik ve biyogübre kullanımının giderek arttığını söyledi.
TBB Katı Atık Su İhtisas Komissyonu heyeti daha sonra Denizli Belediyesi Merkez Arıtma Tesisleri ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesissilerinde incelmelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız