SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Depoların Kiralanması İçin Gereğini Yapacağız"

0
Güncellendi - 2016-12-30 16:05:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Tekel depolarının esnaflara uzun vadeli kiralanması için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve beraberindekilerle Eski Tekel Tütün Depolarında çalışan esnafları ziyaret etti. Burada esnafların sorularını dinleyen Milletvekili Şahin daha sonra çalışanları ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Milletvekili Şahin, Eski Tekel Tütün Depolarının dönemin Valisi Ulvi Saran tarafından esnaflara tesis edildiğini belirti. Şahin, “Burada 700 insanımızın istihdamına vesile olan iş adamlarımızı ziyaretine geldik. Geçtiğimiz haftalarda burada çalışan esnaf arkadaşlarımız yaşadıkları sorunları ile ilgili bize ulaştılar. Buranın özelleştirme kapsamın ile alakalı sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Bizde konu ile ilgili Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile görüşerek buranın özelleştirme kapsamından çıkarılması için kendilerinden söz aldık ve burası satış planında çıkarıldı. Bugünde esnaf arkadaşlarımız bizi daveti üzerine geldik. Yeşilyurt Belediye Başkanımızla birlikte esnaflarımızın hem sorunlarını yerinde dinlemek işletmeci arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Arkadaşlarımızın yerel yönetimlerle ilgili bir takım sorunları varsa onları birebir yerinde müşahede edelim dedik. Bizim amacımız cazibe iller arasında yer alan ilimizin 700 kişinin istihdamına vesile olan iş yerlerimizin yerlerinin özelleştirme kapsamında satılmaması için bir çaba sarf ettik karşılığını aldık. Buranın daha uzun vadeli imkan dahilinde kiralama noktasında çalışmalar yapacağız. Burada hazır kurulu bir düzenin olmuş olduğu bu bölgelerimizin üretimlerine devam edecek şekilde bir düzenlemenin yapılması için önümüzdeki günlerde bu konuda bize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’i ve beraberindekileri kapıda karşılayan Esnaf Halil Çolakoğlu, ziyaretten dolayı teşekkür etti. Esnaf Çolak, “Bizim sorunlarımızı dinlediler. İnşallah sorunlarımıza geçici de olsa bir çözüm bulacaklarına söz verdiler. Buradaki arkadaşlarımızla milli ekonomiye katkı sunmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Özelleştirme ile ilgili bazı problemlerimiz vardı. Sayın vekilim bize söz verdi. Bunu en kısa zamanda çözecek. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sorunları sıkıntıları yerinde görmek için esnaf ile beraber olduklarını ifade eden Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Burası özelleştirme ait bir yerdi. Geçtiğimiz haftalarda milletvekilimizin çabaları sonucu özelleştirme ihalesinden çıkarılmış oldu. Bundan sonraki süreçte daha kalıcı ne yapabiliriz Vekilim Ankara ayağında bizde yerel yönetimler olarak burada değerlendirmesini yapacağız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • tayfun 44 (7 yıl önce)
    MALATYANIN ŞİMDİ ENBÜYÜK SORUNU SU BAKIYORMDA HERKES BOŞ İŞLERLE UGRAŞIYOR ÖNCE SU SORUNU HALLEDİN SONRADA DİGER İŞLERLE İLGİLENİN BİZİM DİGER MİLETVEKİLER NERDE ONLARDAN SES ÇIKMIYOR BEN AKP 'YE OY VERDİM AMA SU SORUNUNLA VELİ AGBADAN ÇOK KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR BENİM VERDİGİM OYU HARAM OLSUN TAY 44
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Ağam bizle yine eğlenir :) Millet susuz, millet yollarda yürüyemez halde. Ağam dükkan dükkan gezer. Yanlarındakilerin ayakkabılarına bak ağam. Bak tozdan çamurdan boya ayakkabıda durmuyor. Ağam ise arabadan inmiyor sanırım, yollarda yürümüyor ki üstünde çamur yok. Üst çamur olsa evde su da yok. Ne yapacaz bilmem artık!!!
    0
    0
    Yanıtla