SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deponun Hayata Geçmesi Çok Önemliydi"

0
Güncellendi - 2020-09-05 04:21:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, kuru kayısı alımını bekliyor.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile Malatya Ticaret Borsası(MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Fırat Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında desteklenen ve 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nda incelemelerde bulundu.

"Kayısıda profesyonel döneme geçiş vurgusu"

Burada açıklamalarda bulunan MTB Başkanı Ramazan Özcan, Lisanslı Kuru Kayısı Deposu’nun üreticinin kullanacağı hale geldiğini belirterek, “Şuan da dört tane ana depodan bir tanesindeyiz. Burası tamamen soğuk hava ile ürünün korunması ve aynı nem de kalması amacıyla donatılmış bir depomuz. Bask diye adlandırdığımız beş yüz kiloluk, bin beş yüz kasa ile donatılmış tamamen raflarda ürünlerin hiçbir karışıklığa sebep vermeden kime ait olduğu hangi bölümde olduğu kükürt ve nemin ölçüldüğü bütün analizleri yapıldıktan sonra bu depolarda muhafaza edilecektir. Bu işlemlerden sonra Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ve Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) sistemi ile Ticaret Borsası’nın satış salonlarında internet üzerinde satış işlemleri başlayacak. Kayısı da artık amatör ruhtan profesyonel bir döneme geçiş başlayacak” şeklinde konuştu.

Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sistemi taçlandırıp üreticiyi de koruyacak en önemli güç olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alım müdahaleleri kararı ile lisanslı depoculukla beraber kuru kayısı da yeni bir dönem başlayacağını vurgulayarak, “Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Malatya’nın bu yatırımlara çok hızlı kavuşması gerekiyordu. Gerekli girişimler sonucunda kayısıya gereken değer verilerek hak ettiği yere gelmeye başladı. Bu sayede hem üreticilerimiz hem de Malatya’mız kayısıdan ekonomik anlamda 500 milyon dolar ihracat hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Malatya ekonomisi için önemli olan kayısıya verilen destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, TOBB Başkanımıza, milletvekillerimize ve TMO Genel Müdürümüze üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ahmet Çakır ise, Malatya’nın ihtiyacı olan Lisanslı Kuru Kayısı Depoculuğunun kısa süre içerisinde hayata geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Lisanslı Kuru Kayısı Deposu’nun hızlı bir şekilde hayata geçmesi de çok önemliydi. Bu kadar büyük bir tesisin hızlı bir şekilde hizmete sunulmasından dolayı Borsa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kayısıya olan destek ve güvenin geldiği, ürünün ne kadar çok olursa olsun saklama koşullarının yeterli altyapıya kavuşması hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğinin göstergelerinden bir tanesidir. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kayısı alımı ile birlikte önemli bir adım daha atılmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret kapsamında Malatya Ticaret Borsası Başkanı Özcan, Milletvekili Çakır’a Lisanslı Kuru Kayısı Deposu hakkında bilgiler aktardı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    kilit taşları,kaldırımlar öksüz kaldılar a.çakırı arıylar
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (3 yıl önce)
    Arıyoruz seni çakır, hemde cok arıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)
    Ahmet Çakır i arar olduk...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (3 yıl önce)
    Üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum eskiden sizi eleştirirdik ama şuan Sizi çok arıyoruz başkanım (gelen gideni aratır sözü çok doğru) hizmet Malatya’da durdu hiç çalışma yok belediye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz yazık oldu memlekete
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahsin Konak (3 yıl önce)
    Ramazan beyi tebrik ederim borsa başkanlığına bir ivme kazandırdı. Lisanslı depo,TMO kayısı alımı, yeni Şire pazarı yapımı Malatya icraatleri sözde bırakmayan bir yönetici ile tanışıyor inşallah devamı gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Ahmet Bey sizi gelirmiiydiniz buralara ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ramazan beyin borsa başkanı olması Malatya’mız İçin büyük bir şans olduğu kanaatindeyim. Borsa başkanı olduğu günden bu yana çok güzel işlere imza atıyor,gerek lisanslı depo gerek TMO alımı fiyat istikrarı için çok önemli. Bundan sonra yapılması gereken Malatya’mızın modern bir Şire pazarına kavuşması olmalıdır. Bunun içinde çalışmalarının olduğunu duyuyoruz. Nihayet icraatları söylemde bırakmayan birilerini görmek Malatya’mız açısından ümit verici.
    0
    0
    Yanıtla