SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem 5 Km. Kırdı"

A- A+ PAYLAŞ

 

Prof.Dr. Ahmet Ercan, Elazığ İçmeler'de meydana gelen 5.4'lük depremden sonra ardçı depremlerin 15 gün sürmesinin beklendiğini belirterek, "Kişisel kanım, olan depremi daha büyük bir depremin izlemeyeceği yönündedir" dedi.

Elazığ İçmeler'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından yazılı açıklama yapan Prof.Dr. Ercan, sarsıntının İçmeler'e yakın sol atımlı Doğu-Anadolu Kırığı üzerinde meydana geldiğini söyledi. Ahmet Ercan, "Depremin derinliği 6,1 km olup, yeri Keban Büvet gölüyle-Sivrice Hazer gölü arasındadır. 2007'de de bugünkü odağın yaklaşık 50 km güney-doğusunda Elazığ-Sivrice'de ard arda 3 deprem olmuştu. Bunlardan ilki 9 Şubat 2007 M=5.3, diğeri 21 Şubat 2007 M=5.9, son olan da 1 Mart 2007 M=4.8 Richter büyüklüğündeydi. 5.3'lüğün öncü iki depremi vardı" dedi.

Doğu Anadolu Kırığı'nda (DAK), Karlıova'dan Çelikhan'a uzanan bir kol olduğunu belirten Prof.Dr. Ercan, "Bunun içinde de Bingöl-Tunceli-Malatya-Elazığ yer alıyor. Burada gerginlik biriktirme hızı yılda 0.8 santimetre. Bunun üretebileceği en büyük deprem en çok 6.1- 6.5 dolayında beklenir. Palu-Hazar kırığı 15-18 km, Hazar-Sincik kırığı 15-16 km boylu yeni kırıklar oluşturmak üzere uzun süredir gerilerek yürümek için depremlerini bekliyordu. Şimdi bunlardan bir oldu. Ancak, M= 5.4'luk deprem yaklaşık 5 km kırdı. Geriye 10 ile 12 km lik bir yer kırılmayı bekliyor. Bunun oluşabilmesi için gelecekte 6 ile 6.3 lük depremlerin olması gerekir. 18 km'lik bölüm tek parça kırılsaydı 6.5'luk deprem olması gerekliydi. 5.4'lük depremden sonra ardçı depremlerin 15 gün sürmesi beklenir. Eğer geri kalan parça kırılmayacaksa dinginliğin 15 gün sonra başlaması gerekir. En kötü olasılıkla kırılacaksa 6 ile 6.3 lük depreme gebedir denebilir. Bu konuda biricik çare, yerleşim alanlarında 6.5-6.6 ya dayanan toplu konutları yapmaktır. Kişisel kanım, olan depremi daha büyük bir depremin izlemeyeceği yönündedir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız