SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da deprem konusunda eğitici çalışma başlatıldı. Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı 2 gün faaliyetler yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Afete Hazırlık Eğitim Birimi'nce yürütülen Depreme Duyarlılık Günleri Projesi kapsamında geliştirilen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı, "GEDSET", Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)'nin katkılarıyla halka ücretsiz eğitimler verme kapsamında Malatya'ya geldi.

Muhtemel bir afete hazırlamak, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması ve depreme karşı dayanıklı yapı üretimi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, eğitim verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütçü ve THBB Teknik Ofis Sorumlusu İnşaat Mühendisi Yasin Engin tarafından verilen eğitime, İl Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun, Milli Eğitim Müdürlüğü sivil savunma uzmanları, öğrenciler ile Meşale Arama Kurtarma Derneği üyeleri katıldı.

Konuşmacılar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütçü ve THBB Teknik Ofis Sorumlusu İnşaat Mühendisi Yasin Engin, deprem önlemleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı 2 gün faaliyetler yapacak.

Bu arada, Malatya'dan sonra, Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı 12 Ekim Kahramanmaraş, 13 Ekim Gaziantep, 14-15 Ekim Adana, 16-17 Ekim Kayseri, 19-21 Ekim Ankara ve 23-24 Ekim Adapazarı ile etkinliklerin son bulacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız