SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Vodafone Vakfı ile AKUT’un ortaklaşa düzenlediği “İletişim HayatTIR, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” projesi kapsamında oluşturulan Hayat TIR’ı, eğitim faaliyetini tamamlayıp Malatya’dan ayrıldı.

Malatya’da Kernek Meydanı’nda vatandaşlar ile bir araya gelen deprem ekibi, donanımlı TIR içerisinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler verirken, tiyatro oyunları ile de çocuklara deprem bilinci aşılandı.

“İletişim Hayattır” Projesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak, projenin 81 il’i kapsadığını ve toplumda deprem bilincini yerleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çardak, depremin öneminin topluma yerleştirilmesi açısından projenin önemine değinerek, “İletişim HayatTIR, 20 kişilik profesyonel ekibiyle hemen her gün bir ilimize uğrayarak, birbirinden farklı ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriyor. Çocuklar, engelliler ve ebeveynler için hazırlanan deprem uyarı filmleri, tiyatro grubunun gösterileri, illüstrasyonlardan oluşan resim sergisi, gerçekleştirilen aktiviteler arasında yer alıyor. Eğitici tiyatro gösterileri, seyirciler interaktif bir biçimde yapılıyor. İletişim HayatTIR içinde ve dışında, plazma ekrandan, işitme engelliler de göz önüne alarak hazırlanmış filmler gösteriliyor. Filmler, geceleri de beyaz perdeden halka sunuluyor. Eğitimlerde, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında, çocuklar, engelliler ve ebeveynlerin yapması gerekenler anlatılıyor” dedi.

Proje kapsamında illerde belgesel çekimlerinin yapıldığını da ifade eden Çardak, “Gittiği yerlerde vatandaşların hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağlayan özel donanımlı TIR, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Acil durumlar ve doğal afetler konusunda Türk toplumunun bilinç düzeyinin artırılması hedefiyle geliştirilen proje kapsamında, 130 günde 20 bin kilometre kat edilecek ve 81 il dolaşılacak. Projeyle, Türk toplumunun afetlere hazırlık olması için eğitimler veriliyor; deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatılıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız