SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Ekibine Müdür Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Van depremi sonrasında Malatya'dan bölgeye gönderilen sağlık ekiplerini afet bölgesinde ziyaret ederek, onlara moral verdi.
 
Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Van iline giderek, deprem sonrasında Malatya'dan gönderilen sağlık ekiplerini ziyaret ederek, burada Bölge Koordinatörü ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Suat Çoban ve Acil Tıp Uzmanı Soykan Topcu'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Van'daki deprem sonrasında Malatya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bölgeye 3 UMKE ekibi ile 5 acil servis ambulansı afet bölgesine ulaştırılarak, aynı gün göreve başlamışlardı. Malatya'dan gönderilen ekiplerden 2 UMKE ekibi ile 3 acil servis ambulansının enkaz bölgesinde, diğer ekiplerinde Sahra Hastanesi'nin kullanılabilir duruma getirilmesinde görev alarak, hasta kabulünü gerçekleştirdikleri kaydedildi. Malatya'dan gönderilen 4 uzman ekipte, Van'daki deprem bölgesinde görevlendirildi.
Malatya'dan gönderilen sağlık ekiplerinin 5 vatandaşın canlı, 15 ölmüş vatandaşında cesedinin çıkartılmasında görev aldıkları ve 62 yaralının da hastanelere taşınmasında görev aldıkları belirtildi.
 
Malatya sağlık ekiplerinin deprem bölgesinde ilk gün kesintisiz 22 saat, ikinci gün 18 saat, üçüncü gün 12 saat ve dördüncü günde 6 saat enkaz çalışmasında bulundukları bildirildi.
 
Deprem bölgesindeki alan taramasında da görev yapan Malatya sağlık ekibi, 4 köy ve 4 mezrada 3 kişiyi hastanelere nakil etti, 75 hastayı da yerinde muayene ederek, ilaçlarını verdi.
 
Bebekler için çocuk bezi, mama, bisküvi, süt ve değişik gıda maddelerini de ihtiyaç sahiplerine dağıtan Malatya sağlık ekipleri, Van'daki görevlerini tamamlayarak dönerken, yerlerine ikinci bir ekip gönderildi. UMKE ekiplerinin Van'da kaldığı, ancak 5 ambulansta görev alan ekiplerin, yeni bir ekiple değiştirildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız