SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deprem Geçmişi Araştırılacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:06
'Deprem Geçmişi Araştırılacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, AKP iktidarları döneminde Malatya’ya 7 milyon TL tutarında madencilik yatırımının gerçekleştirildiğini açıkladı.

İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya ilindeki nadir toprak element potansiyelinin araştırılması çalışmalarının bu yıl yapılacağını ve 121 bin lira ödeneğinin ayrıldığını söyledi. 

Malatya Elazığ-Sivas dahil 8 ilin polimetal maden aramalarına bu yıl için 2 milyon 387 bin TL ödenek ayrıldığını ifade eden Tüfenkci, Sivas-Erzincan ve Malatya bölgesinde demir arama ve araştırma çalışmalarına 2014 yılında 4 milyon 653 bin liralık ödeneğinin bulunduğunu ve AKP iktidarları döneminde Malatya’ya 7 milyon TL tutarında madencilik yatırımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

‘‘MALATYA’NIN GEÇMİŞ DEPREMLERİ ARAŞTIRILACAK’’

Malatya’nın da içerisinde yer aldığı bazı illerde yakın geçmişte meydana gelmiş olan tahrip edici depremlerin belirlenmesi ve tarihlenmesinde kullanılan paleosismoloji araştırma çalışmalarına bu yıl 884 bin lira ödenek ayrıldığını kaydeden Tüfenkci, ‘‘ Türkiye gibi tahrip edici ve yüzey kırığı oluşturan depremlerin sıkça meydana geldiği bir ülkede, eski depremlerin belirlenmesi ve tarihlenmesi, fayın yakın geçmişteki davranışı hakkında sağlıklı bilgiler elde edilmesi gereklidir. Türkiye’de büyük depremler çoğunlukla yüzey kırığı oluşturmuş ve morfolojide belirli izler bırakmıştır. Bu izler yardımıyla belirlenen ana yapılar üzerinde yapılan hendek çalışmalarıyla fayın birkaç bin yıllık tarihçesini ortaya çıkartmak mümkündür. Bu bilgiler fayın gelecekteki davranışının anlaşılmasında ve gerekli durumlarda önlem alınmasında önemlidir. Doğu Anadolu fayı ve Kuzey Anadolu fayının doğu kesimlerinde de bu çalışmalar yapılacak olup 2014 yılında 277 bin liralık bir ödenek ayrılmıştır.’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız