SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deprem Hasarı Geç Onarıldı, Sulama Yapılamadı' Tepkisi

0
Güncellendi - 2020-05-13 03:47:33
'Deprem Hasarı Geç Onarıldı, Sulama Yapılamadı' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde buluna Boztepe Recai Kutan Barajının kapalı sulama sistemi Ocak ayında yaşanan Sivrice depremi nedeniyle zarar gördü. Bölgedeki üreticiler, boruların zamanında onarılmadığını ileri sürerek mağdur olduklarını söylediler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, Boztepe Recai Kutan Barajı Kapalı Sulama Sistem Borularının geçtiğimiz Ocak ayında Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gördüğünü söyledi. 27 Nisan’da bırakılan su ile birlikte bazı yerlerde boruların patladığını belirten Kılınç, “DSİ tarafından patlayan borular tamir edildi ancak sulamada gecikildi. Bu bölge de sulamanın Nisan başında olması gerekiyor. Her sene Mayıs ayında bu suyun bırakılmasının bir anlamı yok, neyi bekliyorlar. Bu DSİ’nin suçu.” dedi.

Barajın dolduğunu ve neredeyse taşmak üzere olduğunu dile getiren Kılınç, “Bu yıl arpa, buğday sulanamadı. Suyumuz var bir sürü para yatırdık, baraj taşıyor ama sulamaya su yok. Bu hatalar her sene aynı. Mayıs’ta Haziran’da sulama mu olur” diyerek tepkisini dile getirdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Darendeli (3 yıl önce)
    De hadi bismillah. Bahçe sulamaları başladı mı ya?
    0
    0
    Yanıtla