SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem Hazırlıkları Tamam.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:41
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, itfaiye müdürlüğü olarak kendilerini depreme hazır hale getirdiklerini söyledi.
 
Acar, Malatya'nın birinci derecede deprem bölgesinde bulunması nedeniyle, ekiplerine deprem eğitimleri aldırdıklarını belirterek, tatbikatlarla eğitimleri güncellediklerini dile getirdi. Olası bir depreme hazırlıklı olduklarını kaydeden Acar, "Battalgazi İlçesi Yarımcahan Köyü'nde meydana gelen 3,8'lik deprem, merkezde çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Deprem, her zaman olabilecek bir felaket. Bunun için önlem almak zorundayız. Depremi engelleme şansı insanlara ait değil. Ama bunun önlemini alırsak,
kendimizi koruyabiliriz. Japonya'da 7-8 şiddetinde bir depremde bir elin parmakları kadar insan hayatını kaybediyor veya zarar görüyor. Ama ülkemizde 7 şiddetinde bir deprem, bir şehri maalesef harap hale getiriyor. Malatya'mızda da tabi bununla ilgili bütün herkesin kendine göre alması gereken tedbirler var. En başta imar konusunda tedbirlerin alınması gerekmektedir. 2002 yılından beri Türkiye'de deprem yönetmeliği uygulanıyor. Şehrimizde yapılan yeni binalarda depreme dayanıklılık üst düzeyde. Buda bizim için sevindirici bir durum. Fakat unutmayalım ki, Malatya birinci derecede deprem bölgesinde yer alıyor. Ve bu sıkıntıyı yaşayabiliriz. Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 22 kişilik bir ekibimize doğal afetlere karşı eğitimlerini aldırdık. Ekibimiz, Sivil Savunma Koleji'nden bu eğitimi aldılar. İtfaiye Müdürlüğü olarak tatbikatlarımızı yenileyerek, kendimizi hazır hale getiriyoruz. Ayrıca kendi bünyemizde 30'un üzerinde tecrübeli elemanı bünyemize kattık. Bu ekiplerimiz, hem depremde arama-kurtarma çalışmalarında hem de yangına müdahale noktasında eğitimliler. Buda ekibimize bir güç kattı. Tabi olmasını kimse arzu etmiyor. İnşallah olmaz ama olası bir depremde üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
 
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak Van'da meydana gelen deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarında etkin bir rol üstlendiklerine işaret eden Acar, "Kısa bir süre önce Van'da elim bir deprem felaketi yaşandı. Deprem sonrası kurtarma çalışmalarına Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden de ekiplerimiz müdahil olmuştu. Hatta 2 öğretmen kardeşimizi kurtarmıştık. Bu halen bize büyük bir sevinç veriyor" ifadelerini kullandı. Acar, depreme her an hazır olduklarını vurgulayarak, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüzle beraber sürekli koordinasyon halinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Olası bir depremde çadır kentlerin yerleri, hastaların nakilleri, kimin nerede ve nasıl bir pozisyon alacağıyla ilgili sürekli toplantılar yapıyoruz. Bununu yanında tatbikatlarda yapıyoruz. Özellikle okullarımızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber ciddi manada eğitimler veriyoruz. Bu arada Organize Sanayi Bölgemizdeki bütün fabrikalarla da diyalog halindeyiz. Her gün bir fabrikamızda hem yangın hem de depremle ilgili bilgiler veriyoruz. Daha geniş çaplı bir tatbikat için önümüzdeki günlerde bir çalışmamız olacak" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız