SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Kenti Üniversite Civarına

0
Güncellendi - 2016-02-18 23:51:07
Deprem Kenti Üniversite Civarına
A- A+ PAYLAŞ

  • AFAD İl Müdürü, 1. Derece deprem bölgesi olan Malatya'da olası bir deprem için çadır kent kurmak istediklerini söyledi.

AFAD Malatya İl Müdürü Hamza Demiralp, Malatya’ya deprem sonrası kullanılmak üzere çadır kent kurulacağını belirtti.

Vuslat TV’de katıldığı Güne Dair programında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, İnönü Üniversitesi’nin arka kısmında 500 dönümlük bir alana çadır kent kurulması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Demiralp, “Malatya birinci derecede deprem bölgesinde olan bir il. Biz AFAD olarak tüm tedbirleri almış durumdayız. Şuanda 500 dönümlük çadır alanı için girişimlerde bulunduk. Zaten Suriyeli mültecilerin barındığı Malatya Beydağı Konaklama Tesisi (MABEK) deprem sonrası barınma için yapılmıştı. Suriyeliler ülkelerindeki iç savaş sona erip yurtlarına döndükten sonra, konteyner kent olası bir deprem sonrası için kullanılacak. Orası Malatya’nın batısında, ilin doğu tarafına da bir çadır kent kurmak istiyoruz. İnönü Üniversitesi kampusu civarında 500 dönümlük bir alan için yazılarımızı yazdık. Oranın altyapısını yapacağız, elektrik su tesisatlarını çekeceğiz. Olası bir deprem sonrası oraya çadırlar kuracağız, yani herhangi bir afet sonrasına hazır bölge olacak.” dedi.

Vuslat TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Veysel (8 yıl önce)
    Aferim ileri Görüşlü devlet adamlarımızı Allah korusun
    0
    0
    Yanıtla