SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Korkuttu

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:47
Deprem Korkuttu
A- A+ PAYLAŞ

Akşam saatlerinde meydana gelen Pütürge Başmezra Mahallesi (Köyü) merkezli 3.7 şiddetindeki deprem il merkezinde de hissedildi ve korkuttu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 18.45'de meydana gelen depremin merkezini ilk önce Pütürge- Esenlik olarak verdi, ancak bir süre sonra merkez üssünü Pütürge Başmezra olarak düzeltti.. Yerin 4.4 kilometre altındaki tabakada meydana gelen depremin büyüklüğü 3.7 olarak ölçüldü. Bu depremden kısa bir süre sonra saat 19.07'de de merkez üssü Pütürge Esenlik Mahallesi olan 1.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Malatya il merkezinde de hissedilen Başmezra merkezli 3.7 büyüklüğündeki kısa süreli deprem panik yarattı.

Yine 18.36'da Pütürge ilçesi Alihan Mahallesi merkezli bir deprem kaydı daha yapıldı. Yerin 12.6 kilometre altındaki tabakada meydana gelen bu depremin büyüklüğünün 2.3 olarak ölçüldüğü, çevrede pek hissedilmediği bildirildi.

"ÇATLAKLAR VAR.."

Bu arada, 20 Ekim Pazartesi günü, Malatya civarındaki illerde de çeşitli deprem aktiviteleri saptandı. Saat 11.21'de merkez üssü Elazığ Sivrice Çatakkaya olan 1.8 şiddetinde, saat 12.13'de merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan Emiroğlu'nda 2.3 şiddetinde, saat 13.54'de Kahramanmaraş Elbistan Yapılı'da 2.3 şiddetinde, saat 15.53 de Elazığ Nuralı'da 2 şiddetinde depremler kaydedildi.

Diğer yandan, Pütürge Esenlik Muhtarı Özcan Akbudak, kendilerine yakın olan Başmezra merkezli depremde, mahallede bazı evlerin duvarlarında çatlama meydana geldiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız