SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Oldu, Yarıda Kaldı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'a maddi destek sağlanması amacıyla 4 yerel televizyonun ortak yayınladığı Hükümet Meydanı'ndaki "buluşma" iyi başladı.. Ancak, yaklaşık 45 dakika sonra saat 21.55'de, Malatya'dan da hissedilen Elazığ- Sivrice merkezli 4.8 şiddetindeki deprem ve ardından gelen elektrik kesintisi nedeniyle yarıda kaldı.

HÜKÜMET MEYDANI'NDAKİ BULUŞMA..
Malatya Valiliği, öğleden sonra yayınladığı bültende, Malatyaspor'a destek amaçlı olarak, Çarşamba gecesi 21.00'den itibaren Hükümet Meydanı'nda, yerel televizyonlardan naklen yayınlanacak "buluşma" programı gerçekleştirileceğini, programa canlı telefon bağlantıları da yapılıp yardım kabul edileceğini duyurdu.

Bu açıklamanın ardından, akşam saatlerinde aralıklı olarak yağan yağmur nedeniyle programın gerçekleştirilmesinde tereddüt oluşurken, 21.00 sıralarında yağmurun durmasıyla, kısa bir süre sonra İnönü Anıtı önünde oluşturulan bölümde programın yayınına başlandı. TV Malatya, Er TV, Güneş TV ve Ufuk TV'nin canlı yayınladığı programı, Valilik Basın Müdürü İbrahim Halil Kılıç sunarken, programın Malatyaspor'a destek sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Daha sonra konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Lig A'da şampiyonluk mücadelesi veren Malatyaspor'a destek konusuna Valilik olarak ciddi baktıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da Malatya Belediyesi olarak Malatyaspor'a her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra programı yayınlayan televizyonların spor servisi yetkilileri konuştular.

Program sırasında; İnönü Kapalı Çarşısı esnafı 5 bin YTL bağışta bulunurken, telefonla katılan İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversite vakfından 3 bin YTL bağış yapacaklarını bildirdi. Hilmioğlu, belediyeden sonra Malatyaspor'a en çok desteği kendilerinin verdiğini söyledi. MİAD Başkanı Yunus Akdaş da telefonla katıldığı programda, İstanbul B.Belediye deplasman masraflarını kendilerinin üstleneceğini bildirdi.

Telefonla katılan vatandaşlar da çeşitli miktarlarda bağış yaptılar.

ÖNCE YAĞMUR, SONRA DEPREM..
Saat 22.00'ye doğru ilerlerken, yağmurun zaman zaman şiddetini artırdığı gözlendi. Kısa bir süre sonra da elektrik kesildi ve yayın da yapılamadı. Elektrik kısa süreli gidip gelirken, o arada Elazığ sınırlarında bir deprem olduğu bilgisi geldi ve Vali ile diğer ilgililer, bu konuyla ilgili gelişmeleri takip etmek amacıyla, programdan ayrılmak durumunda kalınca, program tamamlanamadı.

Vali, daha sonraki günlerde programın yeniden yapılması konusunda görüş belirtti.

MALATYA'DA DA HİSSEDİLDİ..
Öte yandan, ilk etapda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi'nin kayıtlarına da Diyarbakır- Çüngüş merkezli olarak yazılan 21.55'deki depremin merkez üssü kısa bir süre sonra Elazığ- Sivrice olarak düzeltildi. 22.08'de de Diyarbakır- Çüngüş merkezli 3.9 şiddetinde bir deprem daha kaydedildi. Her iki depremin merkezi de, Malatya'nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerine sınır olan, Karakaya Baraj gölünün karşı kıyısındaki bölgeler.

21.55'deki Sivrice merkezli deprem, Malatya'da da özellikle yüksek katlı binalarda ciddi bir şekilde hissedilirken, depremin ardından meydana gelen elektrik kesintisi yaklaşık 20 dakika sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız