SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Önlemleri

A- A+ PAYLAŞ

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve AK Sigorta tarafından ortaklaşa başlatılan "Hayata Devam Türkiye" kampanyası kapsamında Malatya'da kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu yöneticilerine seminer verildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen AKUT Seminerinde Hayata Devam Türkiye Projesi Direktörü Yeşim Melek Okyay, depreme karşı almanız gereken önlemler ile ilgili olarak, "Evinizdeki her oda için deprem anında sığınacağınız, emniyetli noktaları belirleyin. Emniyetli nokta iç duvarın karşısında, kitaplıktan, üzerinize devrilecek mobilyalardan ve pencereden uzak, sağlam bir masanın yada sıranın yanı veya içi kitap dolu bir sandık gibi, ağırlık altında ezilmeyecek bir eşyanın yanı olabilir. Binanızın inşaat standartlarına uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ettirin. Tavanlardaki, temellerdeki ve duvardaki derin çatlakları onartın. Bu çatlakların yapısal öneminin olup olmadığını ve risk ihtiva edip etmediğini öğrenmek için inşaat mühendisleri gibi konularının uzmanlarından bilgi alın. Deprem sonrası olası kayıplarınızı güvence altına almak için işyerinizi, evinizi ve eşyalarınızı, hatta ailenizi sigorta ettirin. Dolap, kütüphane, mutfak dolabı gibi yüksek mobilyaları ve beyaz eşyaları sağlam dübeller ve malzemeler aracılığı ile duvara sabitleyin. Kırılan cam parçaları yüzünden yaralanmamak için yatağınızı ve koltuklarınızı pencerelerden uzak yerlere yerleştirin. Yangın ve gaz zehirlenmelerine karşı, sobaları yere, borularını ise tavana ve duvara sabitleyin. Telefonların yanında acil yardım numaraları bulundurun. Depremi ailenizle konuşun, planlama yapın. Olası bir deprem sırasında aile fertlerinin ayrı yerlerde olması durumunda, her fert ne yapacağını biliyor olmalıdır. Deprem hakkında konuşmak, onun ne olduğunu anlamak, özellikle çocuklarda konuyla ilgili panik ve korkunun azalmasını sağlayacaktır" dedi.

Okyay, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gereken hareketlerle ilgili bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız