SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Sadece Irak'ı mı Vurdu?!

0
Güncellendi - 2017-11-17 05:16:58
Deprem Sadece Irak'ı mı Vurdu?!
A- A+ PAYLAŞ

Irak- İran sınırında 12 Kasım gecesi saat 21.18'de meydana gelen ve büyüklüğü 7.3 olarak saptanan, yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremle ilgili olarak Malatya'da başlatılan yardım kampanyasının merkezi olan çadıra asılan pankartta, yardımların sadece "Irak" için olduğu vurgusuna yer verilmesi, depremden büyük çapta etkilenen İran'dan bahsedilmemesi ise dikkat çekti.

Deprem nedeniyle 14 Kasım günü Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde, Kamu-Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle faaliyetlerine başlayan Malatya El Ele Platformu tarafından alınan karar doğrultusunda; yardım etkinliklerinin geniş kesimlere duyurulması ve vatandaşlarında bu yardımlara katılımını sağlamak adına Yeni Cami Meydanı Soykan Parkında Irak Yardım Çadırı kurulmuştu. Bundan bir gün önce de, Yeşilyurt'tan Irak deprem bölgesine 4 TIR yardım malzemesi gönderilmişti.

Irak'ın kuzeyinde ve İran'da yüzlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin de yaralanmasına yolaçan depremle ilgili başlatılan kampanya nedeniyle, 14 Kasım günü açılan "Malatya El Ele Platformu (Irak) Yardım Çadırı" pankartı asılan çadırın önünde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geçtiğimiz Pazar gecesi Halepçe ve Süleymaniye merkezli Kuzey Irak’ta 7.3 büyüklüğünde yaşanan büyük deprem Irak’ın farklı kentlerinde de etkili oldu. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bizler Anadolu insanları olarak dünyanın neresinde bir sıkıntı, sorun varsa orada oluyoruz, insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Mağdur ve mazlum kim varsa onun derdini kendi derdimiz gibi görüp hemen bir araya gelerek yardım faaliyetleri düzenliyoruz. Kuzey Irak’ta yaşanan deprem olayından sonra ilk müdahale edip, orada insanlara yardım elini uzatan yine Devletimiz, Hükümetimiz, Türk Kızılay’ı başta olmak üzere yardım kuruluşlarımız oldu. Somali’de, Mynmar’da, Filipinler’de bir sorun ve sıkıntı olursa yine ilk yardıma koşan bu aziz ve necip milletimiz oluyor, böyle bir milletin ferdi olmanın gururunu yaşıyoruz” derken, İran'dan bahsetmemişti.

Malatya'daki kampanyanın sadece Irak'a yönelik olması ve bunun yardım çadırına asılan pankartla özellikle belirtilmesi, değişik yorumlara yolaçtı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • ramo (6 yıl önce)
    suudi arabistan baş müftüsü filistinlileri katl eden israile karşı çıkmak haram demiş. malatyamızda da suudi müftü zihniyetinde etkili cemaatler var.ama gün gelir bu cumhuriyet düşmanları feto nun gizli ortaklarını bu halk çok iyi biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (6 yıl önce)
    Bam Teline dokunan bir haber. Şimdi benim merak ettiğim husus şudur; Malatyalılardan toplanan yardımlar acaba Kuzey Irak'daki İsrail destekli referandumda 'Evet' diyen ve Malatya'da da ağırlandığı medyada yer alan Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Lideri Ali Bapir ve adamları tarafından mı dağıtılacak? Nedense bu husus dikkatimi çekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abbas Yolcu (6 yıl önce)
    Mesele derde derman olmaksa sizde İran için çadır açın MalatyaHaber.com
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    Bizim milletimiz kadar mezhepçi ayrımcı olan bir millet daha olamaz.İranın adı bile yazmıyor.En büyük kayıp İranın .Bugün ona yarın sana.Z,ihniyeti bozuk yönetimle , zihniyeti bozuk halkın sonu ne olacak.ALLAH AYRIM YAPNLARIN BELASINI VERSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (6 yıl önce)
    her şeye kulp takmazsanız olmaz değil mi? Başlık olarak seçilecek ifade mi bu şimdi. Sizin haberciliğinizi hiç beğenmiyorum. Yanlısınız. Irak'ta zaten savaş dolayısı ile halk perişan iken bunu değerlendirmek bu kadar zor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • İnsan özelliğini kaybetmişsin. Sen okuma da begenme de zaten. Bu haber, insanlık dramının yaşandığı bölgeye yapılan yardımlardaki ayrımcılığa karşı yapılmış eleştiriel bir haber. Senin gibi anlamayanların okuması vakit kaybı. Böyle diyorum ama bir yandan da acaba sen onların haberciliğini beğenmiyorsun diye bugün dükkanı kapatıp gitmesinler??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Yine ayrımcılık. Depremin en acı bilançosu İran da olmasına rağmen görmemezlikten gelinerek Kuzey Irak a yardımlar yönlendiriliyor. İşte bu yüzden biz insan olamayız. Kendimizi kandırırız ancak Allahı kandıramayız.
    0
    0
    Yanıtla