SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Yağmuru!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya yeni yıla "deprem" alarmı ile girdi.. Darende ve Pütürge merkezli "tek" depremlerden sonra, Perşembe sabaha karşı "deprem yağmuru" yaşandı!.. 01.17'de Pütürge- Tepehan merkezli 4.2 şiddetindeki depremden sonra 1.5 saat içerisinde 6 sarsıntı daha kaydedildi.. 4.2 şiddetindeki ilk sarsıntı Malatya merkezde de güçlü bir şekilde hissedildi.

YENİ YILIN ANA KARADAKİ EN ŞİDDETLİ DEPREMİ..
1. derece deprem kuşağı üzerinde yer alan Malatya, 2007'de ilk depremi 2 Ocak günü 3.2 şiddetinde Darende merkezli olarak yaşadı. Bu depremden 1 gün sonra, 3 Ocak günü bu kez Pütürge merkezli 3 şiddetinde bir deprem kaydı yapıldı.

"Hafif" şiddetteki bu iki depremin ardından, 3 Ocak Çarşamba'yı 4 Ocak Perşembe'ye bağlayan gece yarısından sonra merkez üssü Pütürge'nin Tepehan Beldesi olan bir "deprem yağmuru" yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 4 Ocak günü kaydettiği Pütürge- Tepehan merkezli depremlerden ilki, 2007'de şu ana kadar Türkiye ana karasında yaşanan en şiddetli deprem olarak kayıtlara geçti.

4 Ocak Perşembe sabaha karşı kaydedilen Pütürge- Tepehan merkezli depremler ve şiddetleri şöyle:

Saat 01.17'de 5 km derinlikte 4.2 şiddetinde,
Saat 01.22'de 5.4 km derinlikte 2.9 şiddetinde,
Saat 01.58'de 7.7 km derinlikte 2.8 şiddetinde,
Saat 02.06'da 5 km derinlikte 3.2 şiddetinde,
Saat 02.24'de 6.5 km derinlikte 2.9 şiddetinde,
Saat 02.27'de 8.1 km derinlikte 3.1 şiddetinde,
Saat 02.53'te 5 km derinlikte 3.7 şiddetinde.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız