SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Depremde Kayıp ve Tahribat Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Darende ilçesinde meydana gelen orta şiddetli depremin ardından aldıkları bilgiler doğrultusunda bir kayıp ve tahribat olmadığını bildirdi. 
     
Vali Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurkaya köyü merkezli yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililerle telefonla görüştüklerini belirterek, ''Şu ana kadar aldığımız bilgiler doğrultusunda bir kayıp ve tahribat yok'' dedi. 
     
Bir ekibi olay mahalline gönderdiklerini belirten Saran, köyde esaslı bir inceleme yapacaklarını kaydetti. 
     
Deprem anında Darende'de olan köy muhtarı Kadir Kayacı ise vatandaşların panik yaşadığını ve dışarı çıktığını belirtti. 
     
''Herhangi bir kaybımız yoktur'' diyen Kayacı, 45-50 haneli köyde bazı evlerde çatlamalar olduğunu öğrendiğini ifade etti. 
     
Köyde yaşayan Döndü Kaya da eski ve kullanılmayan bir evin yıkıldığını söyledi. 
     
İlçe merkezinde ise depremi hisseden vatandaşların sokaklara çıktığı öğrenildi. 
 
KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI..

Bu arada Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, merkez üssü Çukurkaya köyü olan 4.7 büyüklüğündeki depremde bir yazlık evin bazı kısımlarının yıkıldığını, onun dışında olumsuz bir durum olmadığını söyledi. 
     
Depremin ardından Çukurkaya köyüne giden Kaymakam Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazlık olarak kullanılan bir evin bazı kısımlarının yıkılması dışında köyde bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi. 
     
Aktaş, ''Bazı kısımları yıkılan yazlık bir ev var. Onun dışında bir şey yok. Herhangi kayda değer bir şey yok. Bir kaç evde çatlamalar var. Vatandaşın kayda değer bir sıkıntısı yoktur. Yazlık olarak kullanılan bir ev. Toplumda depremle ilgili ufak bir korku var'' dedi. 
     
Ayrıca, Çukurkaya köyüne yakın olan Yazıköy'de de bazı evlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. 
 
AĞBABA'NIN KONUŞMASI..
Öte yandan Darende'deki deprem, TBMM'de sözalan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da gündemindeydi. Ağbaba, genel kuruldaki konuşmasında şunları söyledi:
 
"Bugün saat 13’te merkez üssü Malatya'nın Darende İlçesi olan  4.7 büyüklüğünde  bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olmaması hepimizi sevindirmiştir. Kullanılmayan bir ev yıkıldığı,  çok sayıda evde çatlaklar meydana geldiği belirtilmektedir.
 
Değerli arkadaşlar; Ülkemizdeki en hareketli faylardan biri olan Doğu Anadolu Fayı üzerinde yer alan Malatya'da  geçmiş yıllarda da depremler nedeniyle büyük acılar yaşamış bir şehrimizdir. Van depremi  akıllarda tazeliğini korurken , Vanlı depremzedeler hala mağdurken Malatya’da yaşanılan deprem hepimizi tedirgin etmiştir.
 
Malatya’da tıpkı diğer şehirlerimizde olduğu gibi depreme hazırlıklı değildir. Türkiye’de hangi binaların depreme dayanıklı hangilerinin dayanıksız olduğu bile bilinmemektedir. Yapılan araştırmalara göre Malatya’da ki binaların %70’inin olası büyük bir depremde yıkılacağı belirtilmektedir.
 
Devlet kurumlarının bir an önce depremle ilgili ciddi çalışmalar yaparak halkımızın canının yanmasının önüne geçmesini istiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız