SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremden Hasar Gören Okullarda İnceleme

0
Güncellendi - 2020-02-14 05:52:37
Depremden Hasar Gören Okullarda İnceleme
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, okullara giderek, depremin etkileri yerinde incelendi

Elazığ ili Sivrice ilçe merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin maddi ve manevi zarara yol açtığı Malatya’da deprem nedeniyle hasar gören okulları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, bilgi aldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cahit Şahin ve bakanlık yetkilileri depremin etkilerini yerinde inceledi. Yetkililer, deprem sonrası hasar gören okulları tek tek gezerek incelemelerde bulundular. Yetkililer, incelemelerin ardından Vali Aydın Baruş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Ardından Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nde Tatlı’dan brifing alan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, afetlere hazırlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüğünü, oluşan yaraların bir an önce sarılması eğitim ve öğretimin aksamaması için bakanlık olarak tüm desteğin verileceğini belirtti.

Ankara’dan gelen yetkililer, daha sonra Malatya Milli Eğitim İl Müdürlüğü destek hizmetleri bünyesinde görev yapan iş güvenliği uzmanları, kontrol uzmanları, okul sağlığı ekibi, ilk yardım merkezi çalışanları ve MEB arama kurtarma ekibi ile toplantı gerçekleştirdi.

Deprem sırasında Malatya‘da da 14’ü ağır, 32’si orta hasarlı olmak üzere 46 okul zarar gördü. Kentte, hayırseverler tarafından 6 okul yapılması hedefleniyor.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız