SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Depreme Dayanıksız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:23
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi raporunda, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin depreme dayanıklı olmadığı belirtilerek, okulun Akçadağ ilçe merkezinde yeni bir yere yapılması gerektiği belirtildi. 
 
İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Ali Doğan, Ömer Altuntaş, Hasan Gögüs, Ramazan Çetin ve Mehmet Şireci'nin Meclis Divanı'na sunmuş oldukları önergede, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin durumunu inceleyen İl Genel Meclisi Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyonu, Başkan Hasan Gögüs, Başkan Vekili Mehmet İnci, Üyeler Abdurrahman Doğan, Devriş Demirkol, Mahmut Boyun'un iştiraki ile 5 gün bir araya gelerek toplanıldı. Akçadağ ilçesi Karapınar köyü mevkiinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fiziki yapısının eskimiş olması ve yapılan deprem testlerinde depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edildiğinin bildirildiği raporda, daha sonra şunlar belirtildi: "Bundan dolayı yeni bir okulun yapılması gerekmektir. Okulun ilçeden uzak olduğu öğrencilerin sağlık, güvenlik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mevcut okulun Akçadağ ilçe merkezinde Doğu mahallesinde bulunan İl Özel İdaresi arazisine yapılması belirtiliyordu. Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda;  İlimiz Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi Milli Emlak Müdürlüğüne ait olup, arsanın bir kısmı Sağlık Ocağına, bir kısmı Askeri Karakokola, bir kısmı ise sit alanına verilmiştir. İki arsada Tarım Teknokente kiralanmak üzere işlemler devam etmektedir. Okul alanına yaklaşık 200 dönüm civarında arsa bırakılmak istenmektedir. Okul binaları ekonomik ömrünü tamamlamış olup, yeniden yapılması gerekmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pansiyon yapımı çalışmaları sürdürülmektedir. Okulun coğrafik konumu olarak Akçadağ ilçesi ile bağlantısı çok azdır. Öğrenciler, Öğretmenler, Öğrenci velilerinin durumu, Akçadağ ilçesinin gelişimi ve ekonomisine katkısı düşünüldüğünden önergede söz konusu olan yere yeni bir okul yapılarak okulun taşınması komisyonumuzca uygun görüşmüştür." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız