SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremi 'İstişare' Edecekler!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da da hissedilen 5.3 şiddetindeki depremin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Elazığ Valisi ile görüştüklerini belirten Daşöz, "Bilindiği gibi ülkemiz genel olarak bir deprem bölgesidir. Malatya'da deprem açısından hassas bir bölgededir. Depremden en az zararla kurtulmak için depremle yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.

 

Malatya ve civarının deprem açısından hassas bir bölge olduğunu belirten Vali Daşöz, resmi ve özel kurumlarla vatandaşların depremden en az zararla kurtulmak için deprem öncesi ve sonrasında neler yapılabileceği yönünde gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

 

Daşöz, "Tabiî ki en önemli konu, her şeyde olduğu gibi bu konuda da bilinçli davranmak. Belediye ve bayındırlık, inşaat ve yapı ruhsatı verirken gerekli hassasiyeti göz önünde bulundurmalı. Bina yapan müteahhit ve vatandaşlar da bina inşa edilmeden mutlaka zemin etüdü yaptırıp, inşaatında hazır beton kullanmalı ve demir bağlantılarında da gerekli hassasiyeti göstermelidir. Deprem sonrasında da devlet kurumları, acil müdahale, kurtarma gibi görevlerini en hızlı şekilde yapmak için hazırlıklı olmalı" diye konuştu.

 

Malatya'da Pütürge, Doğanyol ve Doğanşehir ilçelerinde sık sık küçük sarsıntıların meydana geldiğini hatırlatan Vali Daşöz, önümüzdeki günlerde söz konusu ilçelerin belediye başkanları, kaymakamlar ve depremle ilgili kişilerin katılacağı bir istişare toplantısı yaparak alınması gereken tedbirleri görüşeceklerini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız