SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depremzede Çocuklar Çalışıyor!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:46
'Depremzede Çocuklar Çalışıyor!'
A- A+ PAYLAŞ
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Van depreminden sonra Malatya'ya getirilen depremzede çocukların Öğretmenevi'nde çalıştırıldıkları iddiasında bulundu ve bu duruma tepki gösterdi.
 
Kiraz, yaptığı açıklamada iddialarını şöyle dile getirdi:
 
"Bilindiği gibi 23 Ekim 2011 Pazar günü Van merkez ve Erciş İlçesi civarında 7.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş binlerce vatandaşımız yaralanmıştır.
 
Binlerce insan evsiz kalmıştır.
 
Yaşanan bu deprem dolayısıyla Van İlinde Başbakan’ın talimatıyla çeşitli İllere gönderilen evsiz kalmış, annesiz, babasız kalmış, psikolojikmen çöküntü içerisinde, geleceğimiz olan çocuklarımızı hem güvenceye alınmaları, hem eğitimlerinin ve tedavilerinin yapılması amaçlanmıştır.
 
Maalesef Malatya İlimizde öğretmen evinde kalan Vanlı depremzede çocuklar basına kamuoyuna yansıyan açıklamalar ve görüntüleriyle hiç bir ailenin kabul edemeyeceği hiçbirimizin çocukları için düşünemeyeceği görüntüler bizleri ve Malatya’mızı derinden etkileşmiştir.
 
Öğretmen evi ve yönetimi bu çocukları hangi amaçla, hangi hakla öğretmen evi bünyesinde çalıştırmaktadır?
 
Sayın başbakan’ın talimatıyla buraya yerleşen çocuklar Vanlı hemşerilerimizin bizlere emanetidir. Bu emanete böylemi sahip çıkılmalıdır?
 
Zaten yaralı kuş misali, İlkokul 3.üncü 4.üncü sınıfta okuyan bu yaşta kendilerini ömürleri boyunca etkileyecek bir doğal afet yaşamış bu çocuklarımız bu şekilde mi hayata tutunabilecek? Geleceğimiz olabilecek?
 
Bizler CHP İl örgütü olarak olayın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 
Yetkilileri göreve davet ediyoruz.
 
Zaten bu çocukların bütün masrafları devlet bütçesinden karşılanmaktadır. Yapılması gereken bu çocukların eğitimini sağlıklı şekilde olması, oyun saatlerinde oyun oynaması, bir çocuğun yaşantısının uygun şekilde burada misafir edilmesidir. Yoksa çocuklara böyle zulüm yapılması kabul edilmez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız