SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremzedeleri Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:18
Depremzedeleri Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Merhum CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, 1 Kasım seçimlerinde Malatya'dan CHP 2. sıra adayı olan oğlu Erdem Aslanoğlu, Pazar gecesi 5.1 ile sarsılan Hekimhan ilçesini ziyaret etti. 

Erdem Aslanoğlu, Pazar gecesi 5.1 şiddetinde sarsılan Hekimhan ilçesinin Dursunlu Mahallesi’ni ziyaret etti. Depremden etkilenen evlerde inceleme yapan Aslanoğlu, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, biran önce depremden etkilenen evlerin tespitlerinin yapılarak, gerekli çalışmaların başlatılmasını istediklerini ifade etti. Bazı vatandaşlar, Erdem Aslanoğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Milletvekili olmadığınız halde mahallemize gelip, sorunlarımızı dinlediniz. Bu bizleri çok memnun etti" dedi. Yaşanan depremle ilgili Hekimhan Belediyesi'nden gerekli bilgileri aldıklarını ifade eden Erdem Aslanoğlu, 265 evde hasar olduğunu söyledi. Aslanoğlu, “Bu 265 evden 60'ı da ağır hasarlı. İnsanlar, havanın soğuk ve yağışlı olmasından dolayı zor durumda. Dursunlu Mahallesi'nde 13 kişi çadırda yaşıyor. Çadırlarda ısınma amaçlı bir tertibatın olmadığını gördük, evden çektikleri elektrikle ısınıyorlar. Buraya konteynır getirileceği ve olanakların daha da iyileştirileceği söylenmiş. Biz bunun takipçisi olacağız. Belediyemiz her zaman burada. Eğer önümüzdeki günlerde bu çadırların iyileştirilmesi olmazsa, belediyemizin elinde olan soba tertibatlı çadırlardan birini buraya kuracağız. Çünkü aileler perişan durumda, çocuklar var ve hava çok soğuk. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden de buradaki ailelere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Biran önce bu ailelerin yaralarını sarmamız lazım. Bende İstanbul'da çok büyük bir deprem yaşamış birisi olarak, depremin insan psikolojisini nasıl etkilediğini biliyorum. Bende aynı şeyleri yaşadım. O yüzden biran önce bu insanların yaralarını sarmalıyız. Biz her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız