SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Derbisi Çiçekle Başladı Gergin Bitti

0
Güncellendi - 2017-11-27 04:50:28
Malatya Derbisi Çiçekle Başladı Gergin Bitti
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL)2. Grup’ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile İnönü Üniversitesispor 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmada 4 golün yanı sıra kırmızı kart, sayılmayan bir gol de vardı.

BAL Ligi’nde Malatya derbisinde Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile İnönü Üniversitesispor karşı karşıya geldi. Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan karşılaşmayı Tolga Elikcioğlu, Mürvet Yavuztürk, Serkan Al hakem üçlüsü yönetti.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor sahaya Metehan Erdem, Mehmet Ali Kayailli, Bedrettin Bulguru, Yunus Emre Eserdi, Yusuf Çelik, Harun Aytemur, Cuma Nasır, Erdal Küçükkara, Mert Ali Turgut, Yusuf Kaygusuz, Royal Najafov on biriyle çıktı.

İnönü Üniversitesispor ise Mehmet Ayaoku, Cihat Vurmaz, Enes Ataş, Buhara Emre Sevinç, Ömer Faruk Güleç, Ahmet Bezen, Engin Yıldız, Uygar Taşkıran, Eray Baba, Ömer Faruk Göldağı ve Mehmet Aşıt on biriyle mücadele etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 23.dakikada Mehmet Ali Kayailli’nin golüyle 1-0 öne geçti. Santra sonrası hızlı hücuma çıkan Yeşilyurt Blediyespor, 24.dakikada Yusuf Çelik’in kaydettiği golle durumu 2-0’a getirdi.

Mücadelenin 41.dakikasında Mehmet Aşıt, akıl dolu golüyle durumu 2-1’e getirdi be ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda 58’nci dakikada Engin Yıldız, serbest vuruş sonrası direkten dönen topu Yeşilyurt Belediyespor ağlarına göndererek, durumu 2-2’ye getirdi.

BİR OYUNCU HASTANEYE KALDIRILDI

Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile İnönü Üniversitesispor arasında oynanan karşılaşmanın 20.dakikasında İnönü Üniversitesispor’dan Ahmet Bezen, ikili mücadelede yerde kaldı.

Uzun süre yerden kalkamayan Bezen’e ilk müdahale sahada sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Sedyeyle oyun dışına alınan Ahmet Bezen, ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Bezen’in sağ ayak bileğinin çıktığı kaydedildi.

MERT ALİ KIRMIZI KART GÖRDÜ, GOL OFSAYT GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da orta saha oyuncusu Mert Ali Turgut, 55.dakikada rakibine yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Karşılaşmanın 88.dakikasında ise Malatya Yeşilyurt Belediyesporlu futbolcu Mehmet Ali Kayailli sakatlandı. Kayailli oyuna devam edemedi.

Mücadelenin son dakikasında Yeşilyurt Belediyespor’un forvet oyuncusu Royal Najafov’un kafayla attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karar sonrası Yeşilyurt Belediyesporlu futbolcular ve yedek kulübesi, birinci yardımcı hakem Mürvet Yavuztürk’e uzun süre itirazda bulundu. Yaşanan kısa süreli gerginlik nedeniyle çevik kuvvet polisleri sahaya girdi.

Karşılaşma sonrası ise iki takım oyuncuları arasında koridorda gerginlik yaşandı. Teknik heyet ve polisler araya girerek, gerginliğin kavgaya dönüşmesini önledi.

Yeşilyurt Belediyespor’un teknik direktörü İsmail Tekin, cezası nedeniyle karşılaşmayı saha dışından izledi.

İnönü Üniversitesisporlu futbolcular, kulüpten alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle maçın başlama düdüğü sonrası 2 dakika top çevirerek, yönetimi protesto etti.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ İKİ TAKIMA ÇİÇEK VERİLDİ

Yeşilyurt Belediyespor-İnönü Üniversitesispor karşılaşması öncesi Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, MASKF Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Fırat, Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Faik Demez tarafından hakemlere, iki takım kaptanına, maçta görev yapan polis ve basın mensuplarına çiçek takdim edildi.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan İnönü Üniversitesispor’un teknik sorumlusu Cafer Aypan, “Malatya’nın iki güzide takımı karşılaştı. Çekişmeli bir maç oldu. Biz bütün maçlara aynı şekilde hazırlanıp, çıkıyoruz. Maç ayrımı yapmıyoruz. Elimizden geleni yaptık. İyi mücadele ettik, 1 puan aldık” dedi.

Aypan, kulüp olarak çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, hem saha hem de diğer sıkıntıların çözülmesini temenni ettiklerini söyledi.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un yardımcı antrenörü Engin Beltekin ise “Biz yukarıyı takip ediyorduk. Tabi bu bizim için kayıp oldu. Çok pozisyon bulduk, aslında futbol olarak kötü oynamadık ama bir türlü golü atamadık. Malatyagücü’nün kalemizde etkili olacak pozisyonları yoktu. Birinci golü de kendi hatamızdan yedik. Gördüğümüz kırmızı kartta bence tartışılır. Bilerek yapılan bir şey değildi. İki şehrin takımı karşılaştı. Birer puanı paylaştık. Son atılan gol bence goldü. Klasik olarak önümüzdeki maçlara bakacağız” diye konuştu.

İnönü Üniversitesispor’un forvet oyuncusu Eray Baba, “Zorlu bir mücadele oldu. İki takımda iyi mücadele etti ve maç berabere bitti. Bence kazanabilirdik ama elimize geçen fırsatları kaçırdık” dedi.

Baba, maçın başındaki protestoyla ilgili ise “Takım arkadaşlarımızla karar aldık. Bazı arkadaşlarımız aramızdan ayrıldı. Finansal olarak sıkıntılarımız var, bunların giderilmesi adına bu protestoyu yaptık” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mehmet demirhan (6 yıl önce)
    inönü geçen sezon da aynı hatayı yaptı. inönünün idaası yok zaten istesede çıkamaz bütçesi kadrosu bunu belli ediyor. Ama yeşilyurtada bir dönüp bakmak lazım..evinde aıdyamanspora niye maç veriyorsun diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (6 yıl önce)
    eskiler boşuna hasetül malatya dememişler, yeşilyurtspor elinden geleni yapmış, canla basla mücadele etmişken insanlardaki bu yargısız infazı, haksızca yapılan yorumları anlamak mümkün değil. Her iki takımımızı da tebrik ediyorum, başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (6 yıl önce)
    üniversite niye maçu versin üniversite 50-60 bin yl ye kuruldu,yeşilyurt 1,5 triyona kuruldu yeşilyurt oynasın alsın o kadar para harcıyorlar boşa gidiyor her yıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Demir (6 yıl önce)
    Bugün maci izledim, çok güzel mac oldu her iki takımı da tebrik ediyorum. Centilmence bir mücadeleleydi. Önümüzde çok maçlar var, yeşilyurt belediye spor düşmanlığı da hicbir malatyali'ya yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Korkut (6 yıl önce)
    Yeşilyurt sporun ne gibi bir iddası vardı şampiyonluk yolunda 3 takım var 2 Tunceli 1 Adıyaman takımı var 5. Sıradaki takım mı şampiyonluğa oynuyor anlamadım neyin düşüncesi bu, çocuklar bin lira bile alamazken en düşük alan oyuncunun 15-20 bin aldığı takıma haddini bildirdiler, emin olun ordaki 5-6 futbolcuya bu paraları verseler yeşilyurt bi yerlere gelir adamcılık ve eyyam yapmayın, helal olsun bir puanı verdiklerine şükredin, ve unutmayın yenselerdi şuan iki takımın da puanı aynı olacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    Malatya futbolundan ne bekliyonuz olacagi bu amator takimlarinda sıra ahh eski gunler akcadagdan tehditle oynadigimiz futbol pütürgede baskanlari tarafinda tehditli oyuncularin saha da tekme tokat atıp hakemin korkudan gösteremedigi kirmizi kartlar sürgüde bicak cekmeler doganyolda traktörle sahaya girenler ahhh ahhh ne günlerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    İkiside bal liginin bile elek altı takımları bunlar kim derbi kim yeşilyurt u artık bal liginde rekor bütçelerle rezilliği Ni izlemekten sıkıldık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    İnönü geçen yıl yaptığı kardeşliği bu yılda yaptı.iddan yok niye engel oluyosun?
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)Kerim Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    YEŞİLYURTUN NE GİBİ İDDİASI VAR ANLAMADIM?
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)
    NERESİ DERBİ? BU MU DERBİ? HANGİ DERBİ? NEYE GÖRE DERBİ? KİME GÖRE DERBİ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana göre değil o kesin ...
    0
    0
    Yanıtla