SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derbi Yeni, Sevda Eski..

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:36:54
Derbi Yeni, Sevda Eski..
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin beşinci haftası Doğu derbisine sahne oldu. Elazığspor'un alışkın olduğu Yeni Malatyaspor'un ise ilk derbi heyecanında gülen taraf bordo beyazlılar olurken, derbiden geriye güzel görüntüler kaldı.

Yeni Malatyaspor, Elazığspor'u ilk Doğu derbisinde Malatya İnönü Stadı'nda konuk etti. Taraftarlar maça saatler öncesinden gelmeye başladı. PTT 1. Lig ile birlikte hayatlarına giren Passolig'e alışmaya çalışan taraftarlar, stada akın etti. 

Stadın etrafında köfteciler, havaya yükselen dumanla birlikte Passolig almaya çalışan taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu. Birde kaşkol ve atkı tezgahları ile stadın çevresinde pazar oluşturan esnaflar, ekmek parası için bağırıyordu. 

Zemin maç oynamaya elverişli, kapalı tribün hınca hınç dolu idi. Maraton tribününde Derebeyleri taraftar grubu yerini almıştı. DSİ tarafındaki açık tribünde de fena sayılmayacak sayıda taraftar yerlerini almış ve heyecanla maçı bekliyordu. 

İlk olarak Yeni Malatyasporlu futbolcular ısınmak için sahaya çıktı. Alkış kıyamet, taraftarlar futbolcuları tek tek tribüne çağırdı ve sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra Elazığsporlu futbolcular ısınmak için sahaya çıktı. Islıklarıyla bordo beyazlıları yuhalayan taraftarlar, ısınma sonuna kadar bunu sürdürdü. 

-Stat kırmızı beyaz oldu-

Maça üst klasman hakemi Bülent Yıldırım görevlendirilmişti. Doğu derbisi için Türkiye Futbol Federasyonu da en iyi şekilde hazırlanmıştı. 

Tünelden ilk olarak Elazığsporlu futbolcular çıktı. Statta büyük bir uğultu vardı. Öyle ki telefonla konuşanlar, sohbetlerini yarıda kesti. Daha sonra Yeni Malatyasporlu futbolcular, alkış ve tezahüratlarla tünelden sahaya giriş yaptı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, yardımcılarıyla birlikte sahaya çıktı ve futbolcuların kontrolleri başladı. 

Seremoni için her şey hazırdı. Futbolcular, stadı dolduran taraftarları selamladıktan sonra İstiklal Marşı için uygun vaziyet alındı. İstiklal Marşı ile birlikte DSİ tarafındaki açık tribündeki taraftarlar dev Türk bayrağını açarak, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Maraton tribünü ise baştan sona kırmızı beyaza büründü. Dev Türk bayrağı ile birlikte taraftarlar ellerindeki kırmızı beyaz kartonları kaldırarak, muhteşem bir koreografiye imza attı. Gecenin en güzel görüntüsü kırmızı beyaza bürünen maraton tribünü oldu. Maçı naklen yayınlayan TRT Spor için muhteşem görüntüler ortaya çıktı. 

-Yeni derbi, eski Malatyaspor-

Malatya İnönü Stadı alışık olduğu görüntüye uzun süre sonra bir kez daha kavuşmuştu. Elazığspor için eski olan derbi, Yeni Malatyaspor için ilkti. 

Yeni Malatyaspor ilk Doğu derbisine çıkarken, taraftarlar bir kez daha ellerindeki Malatyaspor bayraklarıyla takımlarını destekledi. Şuan Malatya 1. Amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'un arması ve bayrakları Malatya İnönü Stadı'nda maziyi hatırlattı. Elazığspor karşısında Yeni Malatyaspor'u bekliyordu ama Malatyaspor'un ruhu da statta dolaşıyordu.  

Tek tük Yeni Malatyaspor bayrağı ve atkılarının içerisinden yükselen Malatyaspor bayrakları geçmişe özlem, geleceğe temenni gibiydi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafındaki açık tribüne asılan 'Yazılacak çok şey var ama ülkem yasta' yazısı ise büyük anlam ifade ediyordu. 

-Ve derbi başladı-

Doğu'nun derbisi güzel görüntülerle birlikte başladı. Yeni Malatyaspor ilk 25 dakika bocalarken, Elazığspor sağlı sollu ataklar geliştirmeye çalıştı. Daha etkili taraf olan bordo beyazlılar, kontra atakla Yeni Malatyaspor kalesine geldi ve takımın tecrübeli oyuncusu Serdar Özbayraktar, 38. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 

İlk yarının sonlarına doğru takımın etkisiz ismi İskender Alın tribünlerin tepkisini çekti. Taraftarlar hep bir ağızdan 'İskender dışarı' sloganı atarken, tecrübeli oyuncu başı önde soyunma odasına gitti. Yaşanan bu kriz sonrası İskender Alın ikinci yarıda sahada yer alamadı. Teknik direktör Yücel İldiz, krizin daha da büyümemesi için Musa Sinan Yılmazer'i oyuna sürdü. 

Yeni Malatyaspor ikinci yarıya daha iyi başladı. Elazığspor skoru korumak isterken, Sunday Mba, kaleci Serdar Kulbilge'nin solundan topu ağlara gönderdi ve skora denge geldi. 

Golden sonra Yeni Malatyaspor daha da toparlandı ve ikinci golü aramaya başladı. Bu sırada defanstaki boşluğu iyi değerlendiren Traore, Ertaç'ı bir kez daha mağlup etti ve Elazığspor 2-1 öne geçti. 

Golü atan ve takımını öne geçiren Traore, Alex'e yaptığı faul sonrası direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Yaşanan gerilim sonrası Elazığspor'un teknik direktörü Bayram Kadir Bektaş sahanın içerisine girdi ve maçın hakemi Bülent Yıldırım onu da saha dışına gönderdi. 

-Teknik heyet ile gazeteciler tartıştı-

Bektaş, üstü açılan tünele doğru ilerlerken oyuncularına taktik vermeyi unutmadı. 10 kişi kalan takımına taktik veren Bektaş, tünelin ağzında beklemeye başladı.

Bektaş'ın içeriye girmesini isteyen birkaç gazeteci, teknik heyetle tartışmaya başladı. Gazeteciler, 'futbolcular düşebilir bu kapağın kapanması lazım' sözlerine, Elazığspor cephesinden 'burada görevliler var' yanıtı geldi. Teknik direktör Bayram Kadir Bektaş, bir süre bekledikten sonra tünele girdi, kapak kapandı ve tartışma sona erdi. Bu sırada dakikalar 71'i gösteriyordu. Bu esnada kapalı tribünde de taraftarlar, Elazığsporlu yöneticilere tepki gösteriyordu. 

-Koray'da oyun alanını terk etti-

Elazığspor'un 10 kişi kalmasının ardından taraftarlar Yeni Malatyaspor'dan daha baskılı bir futbol bekliyordu. Zira gerek beraberlik gerekse de galibiyet golü için zaman oldukça yeterliydi. Ancak hiçbir şey beklendiği gibi olmadı. 88. dakikada defans oyuncusu Koray Şanlı, ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Elazığsporlu oyuncuların oyunu soğutma çalışmaları ise oldukça başarılı oldu. Sahada 10'ar kişi kalan takımlar, 6 dakika daha oynayacaktı. O 6 dakika Elazığsporlular için geçmek bilmedi. Maçta başka gol olmadı ve Elazığspor, Yeni Malatyaspor ile oynadığı ilk Doğu derbisini 2-1 kazandı. 

Karşılaşmanın sonunda çevik kuvvet polisleri, Elazığsporlu futbolcuların soyunma odasına gideceği tünelin önünde güvenlik önlemi aldı ama korktukları olmadı. Taraftarlar, Yeni Malatyasporlu futbolcuları alkışlarla soyunma odasına gönderirken, Elazığspor cephesine herhangi bir sıkıntı yaşatmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız