SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derdi Neymiş?!

A- A+ PAYLAŞ

Bursa'da, cinsel istismar suçundan 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez, tekrar hakim karşısına çıktı. Beraat ettiğini zannederek mahkeme heyetine övgüler yağdıran Üzmez'in, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı raporla kaldığı Metris Cezaevi'nden Bursa'ya getirilen Hüseyin Üzmez, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duymakta güçlük çektiğini söyleyen Üzmez, mahkeme heyetinin önüne konulan sandalyeye oturarak konuştu. Beraat ettiğini zannederek mahkeme heyetine övgüler yağdıran Üzmez, "Mağdure B.Ç., polisteki ifadesinde, benim kendisinin dedesi olduğumu söylemiş. Ancak polisler mağdureyi dövdüğü için ifadesini değiştirmek zorunda kalmış. Sizlere teşekkür borçluyum. Çok güzel bir beraat kararı verdiniz. Bu karar dünya tarihine geçecek bir karar olacaktır. Allah'a şükür ben basit bir insan değilim. Sizi Allah için çok seviyorum. Benim derdim Malatya'ya gidebilmek. Takdir Allah'ın, karar sizindir. Size bir kurşun gelse kendi vücudumu siper ederim " ifadelerini kullandı.

Evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyleyen Üzmez, aylık gelirinin 700 TL olduğunu belirterek işinin avukatlık olduğunu bildirdi. ''Üzerinize kayıtlı gayrimenkulünüz var mı?" sorusuna Üzmez, "Allah'a şükür bir şeyler var" cevabını verdi.

Duruşmaya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu adına avukat Ebru Çeçen Desteci, B.Ç.'nin avukatı Ahmet Dedeler ve barodan tayin edilen Avukat Nevin Canbaz katıldı. Müdahil vekilleri, bozma ilamına uyulmasını istedi. Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav ise, bozmayı mahkemenin takdirine bıraktıklarını söyledi.

Bozma ilamına uyulup uyulmayacağı yönünde bir karar verilmesi için, mağdure B.Ç.'nin annesi L.Ç.'nin duruşmaya çağrılması kararlaştırıldı. L.Ç., cep telefonuyla aranarak duruşmaya çağırıldı. Mahkeme, yargılamaya yarım saat ara verirken, dava L.Ç'nin duruşmaya katılmasıyla devam etti. Sanık L.Ç., duruşmaya kocası B.Ç. ile birlikte geldi.

Mahkeme, Üzmez'in tahliye talebini reddetti. "Ben şimdi tahliye mi oldum?" diye mahkeme heyetine soran Üzmez, "Bütün doktorlar sağlığımın hayati tehlikede olduğunu söylüyor. Benim tahliye olmam lazım" dedi.

Mahkeme, sanık Üzmez'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi.

Bu arada, yazar Hüseyin Üzmez'in cezaevinde kilo aldığı, sakallarının uzadığı ve yüzündeki lekelerin daha da büyüdüğü görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız