SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Derdi Olan Anlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ehlibeyt Derneği tarafından "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programında ilk olarak Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Programda bir açılış konuşması yapan Malatya Ehlibeyt Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kocaaslan, Kerbela faciasını anlamak ve anlatmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Kocaaslan, Kerbelayı ancak yaşayanların anlayacağını belirterek, "Kerbelayı derdi olanlar anlar. Kerbelayı Filistinli kardeşlerimiz anlar. Onların acısını kalbinin derinliklerinde hissedenler anlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Araştırmacı-Yazar Kadir Akaras, "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" konulu konferans verdi.

İFTAR YEMEĞİ..
Bu arada Malatya Özel Gözde Sağlık Grubu tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla bir iftar yemeği verildi.

Gözde Sağlık Grubu'nda verilen iftar yemeğine, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman'ın yanı sıra doktor ve hastane personeli katıldı.
Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, Ramazan Ayı'nda geleneksel hale gelen iftar yemeklerini Muharrem Ayı'nda da düzenlediklerini söyledi.

Alevi vatandaşları da hatırlamak istediklerini ifade eden Karaman, "Muharrem Ayı tüm Müslümanlar için önemli bir aydır. Biz de bu ayda Alevi vatandaşlarımız ile bir arada olmak istedik" dedi.

Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ise, Muharrem Ayı'nın önemini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız