SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dere Geçişi Sorunu Çözüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:25
Dere Geçişi Sorunu Çözüldü
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'in Yukarı Çörenge mahallesinde bulunan dere üzerine 180'lik büz koyularak dere üzerine yapılan yol ile yıllardır çözülemeyen yol sorunu çözüldü.

Yukarı Çörenge mahallesinde, Tahtikli ile Dabaz Çeşmesi mevkiilerinin yolu olmasına rağmen arada bulunan dere nedeniyle özellikle kış aylarında trafik akışı sağlanamıyordu. Mahalle sakinlerinin yıllardır sorun yaşadığı bu dereye köprü yapılması talepleri olmasına rağmen geçmiş dönemlerden günümüze kadar çözüm üretilememişti.  Arapgir Belediyesi'nin yaptığı çalışmayla tedarik edilen 180'lik büzler Yukarı Çörenge mahallesini ikiye bölen dere üzerine yerleştirildi. Tüm dolgularının da tamamlanmasıyla dere üzerinde trafik akışı sağlandı. Dere nedeniyle ikiye bölüm halinde olan  mahallenin birleşmesini sağlayan ve yıllardır süren bu soruna üretilen çözümle mahalle sakinlerinin mağduriyeti giderilerek yeni yol hizmete sunuldu.

Geçtiğimiz yıl onaylanan yeni imar planında bu yolun önemi büyük yere sahip. Zira ilçenin Havut Gediği mevkiine bu dere üzerinden bağlanan yolun, yeni imar planına göre Hezenek, Yukarı Çörenge, Aşağı Çörenge mahallelerine uzanarak, alternatif yol olarak hizmete açılması planlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız