SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dere Yatağındaki Kur'an Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:31
Dere Yatağındaki Kur'an Kursu
A- A+ PAYLAŞ
Beydağı TOKİ konutlarının yanında bulunan Karagöz deresi yatağı üzerinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve yatılı kız Kur'an kursu mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Dere yatağındaki binanın, "sel suyunu geçirmesi için" bir bölümünde menfez yapılmış olması da dikkat çekti.
 
Dünyanın ve ülkemizin değişik bölgelerinde aşırı ve şiddetli yağışların yarattığı can ve mal kayıplarına karşı önlemler alınması ilimizde pek önemsenmiyor.  Beydağı Karagöz Köyü Yapraklı mevkiinde bulunan dere yatağı üzerinde yapılan binaların arasında yer alan Mehmet Doğan Yatılı Kız Kur'an Kursu binası, her yağışta mahalle muhtarına ve sakinlerine korkulu saatler yaşatırken, atanmış ve seçilmiş yöneticiler sorunu çözme konusunda yetersiz kaldılar. 
 
Dere yatağı üzerinde yapılan ve Kur'an kursu olarak hizmet veren binanın ruhsatının olup olmadığı konusunda bilgilerinin olmadığını belirten bazı belediye yetkilileri,  “Dere yatağı üzerinde yapılan binanın ruhsatı yok. Bölge Kentsel Dönüşüm kapsamı içerisinde yer alıyor. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında dere yatağı üzerinde veya yanında bulunan ve tehlike arz eden tüm binalar yıkılacaktır” diyerek söz konusu binanın ruhsatsız olduğu ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını ifade ettiler.
 
Aralarında Kur'an kursu binasının da olduğu ve dere yatağı üzerinde yapılan binaların yıktırılması için yıllardır mücadele ettiğini belirten Beydağı mahallesi muhtarı Adıgüzel Demirhan; “1970’li yıllarda meydana gelen ve yöreye olduğu kadar Malatya merkeze de önemli zarar veren yağışlarda şu an Esenlik Marketin bulunduğu alanda Belediyenin oto tamirhanesi vardı. Karagöz deresinden gelen sel 80 santimlik istinat duvarını da yıkarak tamirhaneyi yerle bir etti. Bunun bilincinde olarak mücadelemi sürdürüyorum ama yöneticilerimiz olayın ciddiyetini kavrayamıyorlar. Bölgede yaşanacak olan can ve mal kayıplarının sorumlusu seçilmiş ve atanmış üst düzey yöneticilerdir.” diyerek kent yöneticilerini suçladı. 
 
Dünyanın ve ülkenin değişik bölgelerinde meydana gelen ve can- mal kaybına neden olan aşırı ve şiddetli yağışların yol açtığı tahribatı üzülerek izlediklerini belirten mahalle sakinleri ise “ Aynı riski biz de taşıyoruz. Mahallemiz de bulunan Karagöz Deresi yatağı üzerinde yüzlerce bina var. Bu binalardan biri de yatılı kız Kur'an kursu. Bu binanın sanki bir ayrıcalığı var. Herhangi bir felaket ve facia yaşanmadan başta çocuklarımızın kurs gördüğü bina olmak üzere dere yatağı üzerindeki tüm binalar yıkılmalıdır” diyerek  tehlike arz eden binaların bir an önce yıkılmasını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız