SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derece 45.. Hissedilen İse..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hava sıcaklığı rekor düzeye çıktı. Pazar günü belediye önünde ölçülen 44 derecenin ardından Pazartesi günü de sıcaklık 45 dereceye ulaştı. Malatya’da nem oranı da yüzde 20’lerde seyrederken, “hissedilen sıcaklık” 48 dereceyi buldu. Meteoroloji Bölge Müdüründen “Bu hafta bunalacağız..” uyarısı.. Sıcaktan bunalan vatandaşlar özellikle akşamları, “Malatya’nın Kliması” durumuna gelen Yeşilyurt ve Gündüzbey’deki parklara taşınıyor..

REKOR: 45 DERECE..
Görüş Gazetesi muhabiri Selahattin Gökatalay, uzun yıllardır Malatya’da görülmeyen “rekor sıcaklığı”, 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.31’de Belediye önündeki elektronik termometrenin ölçümüyle 45 derece olarak fotoğrafladı.

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, uzun yıllardın bu kadar uzun seyreden bir sıcak hava etkisine rastlanmadığını bildirdi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrettiğini belirten Duman, “Meteoroloji olarak hava sıcaklığı ölçümlerini, toprak zeminde ve kapalı siperli cihazlarla ölçüyoruz ve 39-40 dereceyi buluyor. Belediye önündeki termometrenin ölçtüğü sıcaklık da o bölge için doğru. Çünkü hem bu termometre açıkta, hem de asfaltın aldığı ve yansıttığı sıcaklıktan da etkileniyor. Dolayısıyla o bölgedeki 44-45 derecelik sıcaklık ölçümü de doğru.” diye konuştu.

Duman, hava sıcaklığında Çarşamba ve Perşembe günleri derece olarak düşüş olacağını, ancak bu günlerde nem oranının yükselmesi nedeniyle, bu sıcaklık düşüşünün pek hissedilmeyeceğini, sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini kaydetti. Meteoroloji Bölge Müdürü, Perşembe’den sonra da hava sıcaklığının derece olarak tekrar artacağını sözlerine ekledi.

HİSSEDİLEN 48 DERECE..
Bu arada, Malatya’da Pazartesi günü 45 derece ölçülürken, havadaki nem oranının yüzde 20 olması nedeniyle, “hissedilen sıcaklığın” 48 dereceyi bulduğu bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “Sıcaklık/ Bağıl Nem” oranlarıyla yaptığı derecelendirmeye göre, Malatya’da 48 derece olarak hissedilen hava sıcaklığı, etkileri açısından “ikinci kategori” olarak ifade ediliyor.

İkinci Kategorideki sıcaklığın etkisi ise, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde “Güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliği. Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak şiddetli termal stres ile birlikte ısı çarpması” olarak belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız