SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dereceye Giremediler

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen Türkiye 1. Mahalli Halk Oyunları Yarışması bölge elemelerinin ilki Adana’da yapıldı.

Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Adana’nın yanı sıra Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Aksaray, Malatya, Osmaniye ve Mardin'den gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

Jüri üyeliklerini TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanı Suat İnce, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Abdürrahim Karademir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Oyunları Uzmanı ve Araştırmacısı Ahmet Çakır, Halk Oyunları Uzmanı Necmi Öngüner, Van 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Pror. Dr. Şefik Tüfenkçi'nin yaptığı yarışmada Diyarbakır yöresi ekibi birinci oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Şahin ile Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilcisi Hatice Yalçın'ın da izlediği yarışmada Batman ekibi ikinci, Gaziantep ekibi de üçüncü oldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa ve Hatay Halk Oyunları ekipleri ise mansiyon ödüllerine layık görüldü. Malatya ekibi ise 5. olabildi.

Bölge elemelerinin ikincisi 14-15 Nisan’da İzmir’de, üçüncüsü 21-22 Nisan’da Erzurum’da, dördüncüsü ise 28-29 Nisan’da Yozgat’ta yapılacak.

Yarışma sonunda ilk üç dereceyi paylaşan halkoyunları ekipleri 11-12 Haziran 2007 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz, bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmaların mahalli kurum, kuruluş, dernek ve kulüplerin halk oyunları topluluklarını kapsadığını söyledi. Kaybolmaya yüz tutan yörelerin halk oyunlarını tekrar canlandırmak amacıyla yapılan yarışmaya ilginin ve katılımın fazla olmasının sevindirici olduğunu belirten Yılmaz, ’’Bu yarışmanın bir başka özelliği de gurup yarışmalarına katılan ekiplere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca maddi ödül verilmesidir. Birinci olanlara 4 bin YTL, ikincilere 3 bin YTL ve üçüncülere 2 bin YTL ile ayrıca 3 adet bin YTL mansiyon olarak 3 topluluğa verildi. Burada amaçlanan Anadolu’da zor şartlarda çalışan halk oyunları gruplarını teşvik etmek ve desteklemektir’’ dedi.

ÜNİVERSİTE EKİBİ..
Öte yandan İnönü Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Horon Ekibi'nin, geçtiğimiz hafta sonunda Safranfolu'da yapılan yarışmada Türkiye ikincisi olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin üniversite internet sitesinde, "Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu Horon Ekibi 7 nisan 2007 Cumartesi günü Safranbulu’da yapılan Üniversitelerarası Halk Oyunları yarışmasında Türkiye 2.si olarak Üniversitemizi başarı ile temsil etmiştir." açıklaması ile yarışma sonucu duyuruldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız