SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçük Mucitlere Ödül

0
Güncellendi - 2017-06-07 00:43:44
Küçük Mucitlere Ödül
A- A+ PAYLAŞ

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt’taki ilköğretim düzeyindeki öğrenciler tarafından hazırlanan 130 proje arasında geçen iki kategorili yarışmada ilk üç belirlendi, dereceye girenler ödüllendirildi.  Yarışmada, ilkokul düzeyinde TOKİ İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisi ‘Yağmur Suyu Arıtma ve Depolama’ adlı projesiyle birinci olurken, Begüm Kartal İlkokulu 2/c sınıfı öğrencisi Alparslan Emren ‘Hayalimdeki Çiftlik Evi’ projesiyle ikinci, TOKİ İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisi Ecem Ezgi Alatağ  ‘Yangın Söndürme Helikopteri’ adlı projesiyle üçüncü oldu.

Ortaokul düzeyinde de Bindal Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Seher Gözel ‘Camın Sırrı’ derecesiyle birinci, Barguzu Ortaokulu 7/D sınıfı öğrencisi Ece Kaya ‘Çöplere Fısıldayan Kız’ adlı projesiyle ikinci, Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Mehmet Günay ‘Çevreci Su Motoru’ projesiyle 3. Oldular.

Polat: Çocuklarımıza sahip çıkmak öncelikli görevimizdir 

Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışması ödül töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Küçükten başlayan bu eğitim evde ve okulda birleşerek bütünleşmeli ve çevrenin her alanına yayılmalıdır. Bir çöp kutusuna neler atılması gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Yemek atıkları ile ambalaj atıkların farklı farklı yerlere atılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Çevremize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevidir” diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmek üzere Yeşilyurt Belediyesi Yakınca Hizmet Binasında program tertip edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ile Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile velileri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret ettiler. Başkan Polat, proje yarışmasına katılan bütün minik mucitleri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti.

Atık malzemelerin insan sağlığı için ne kadar önem arz ettiğini farklı buluşlarıyla gözler önüne seren minik mucitler, yanlarında getirdikleri projeler hakkında Belediye Başkanı Polat ile diğer katılımcılara bilgiler verdiler. Jüri heyetinin yaptığı değerlendirmelerin ardından yarışmalarda ilk üç sıraya girmeye hak kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar, tablet ve eğitim seti hediye edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız