SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dereceye Girenler Belli Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:28
Dereceye Girenler Belli Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da eğitimde kalite yönetim sistemi ödül sürecinde dereceye giren okul, kurum ve ekipler belli oldu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bakanlığımız, Stratejik Yönetim yaklaşımını özendirmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılından bu yana okul/kurumlarda kalite yönetim sistemi ödül sürecini gerçekleştirmektedir. Bu alanda ‘Avrupa Kalite Ödülü’ ve Ülkemizdeki ‘Ulusal Kalite Ödülü’ gibi ‘MEB Kalite Ödülü’ süreci de her yıl belirlenen takvimle gerçekleştirilmektedir. Yayımlanan ‘Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Yönergesi (EKYS)’ gereği, okul/kurum ve ekip olmak üzere iki kategoride her yıl ödül süreci gerçekleştirilmektedir. Yeni Yönerge ile Kurum kategorisi okul/kurum türlerine göre 4 kategoriye ayrılmıştır. İlçelerimizde yapılan değerlendirme sonucunda, ekip ve kurum kategorilerinde dereceye giren raporlar il düzeyindeki değerlendirme sürecine katılmak üzere 31 okul/kurum raporu ve 25 ekip raporu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Memduh Büyükkaya başkanlığında toplanan İl Değerlendirme Komisyonu 02-14 Nisan 2014 tarihleri arasında raporları inceledi. Komisyonca yapılan değerlendirme sonuçları İl MEM Birim Kalite Kuruluna sunuldu. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk Başkanlığında toplanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kalite Kurulu son değerlendirmeyi yaptı. Türkiye finaline katılmak üzere Bakanlığımıza gönderilecek raporlar belirlendi. Yapılan değerlendirme sonuçlarının kamuoyuna duyurulması kararı alındı.

Belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak ‘Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’ ile EKYS Ödül Sürecinde İlde dereceye giren ekip ve kurumlara ödülleri verilecek.”

Dereceler ise şöyle, Yılın kalite ekibi kategorisi: İl Birincisi Yeşilyurt Malatya Fen Lisesi / ‘Sosyal Ol Mutlu Ol’ iyileştirme ekibi, İl İkincisi, Yeşilyurt Yakınkent Sadiye Ünsalan KTM / ‘Kutup Yıldızı’ iyileştirme ekibi İl Üçüncüsü Yeşilyurt Somuncu baba İmam Hatip Ortaokulu / ‘Voleybolcu İyileştirme’ ekibi, İl Üçüncüsü Doğanşehir Sürgü Dursun Şahin İlk-Ortaokulu / ‘Yaşasın Okulumuz’ iyileştirme ekibi, yılın kaliteli okul ve kurumu kategorileri, 1-Temel Eğitim Kategorisi: İl Birincisi Yeşilyurt 91.000 Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu, 2-Genel Ortaöğretim Kategorisi, il birincisi Battalgazi Malatya Lisesi, 3-Teknik ve Mesleki Eğitim Kategorisi, il birincisi Battalgazi Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız