SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dereceyle Döndüler

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:37:32
Dereceyle Döndüler
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Ortaklaşa Düzenlediği 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışmasında Malatya 2 projeyle birinci olurken, 1 projeyle de ikinci oldu. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, ilköğretim 6, 7, 8. sınıflarına yönelik, matematik ve fen bilimleri alanında 8.si yapılan 'Bu Benim Eserim' proje çalışması final sergisi 07-08 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara ANFA Fuar alanında, 09 Mayıs 2013 tarihinde ise Şura Salonu’nda Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı ve davetlilerin katılımıyla ödül töreni yapıldı.

Malatya Matematik alanından 1, Fen Bilimleri alanından 2 olmak üzere toplan 3 proje ile Türkiye finaline katıldı. MEB Şura Salonu’nda yapılan Final Sergisi ödül töreninde dereceye giren projeler açıklandı ve ödüllendirildi.

Türkiye genelinde 78 bin 887 proje başvurusundan, 100 proje Ankara finalinde yarışmaya hak kazandı. Malatya’dan 2 proje "En İyi İlk 50 Proje" arasına girerek birincilik elde etti.

Fen Bilimleri alanından Malatya Özel Malatya Bilim Ortaokulu, Fen Bilimleri alanından Özlem Baydoğan’ın danışmanlığını yaptığı Hacer Atalan ile Türker Kıtlık’ın hazırladığı, "Acı Badem ve kayısı yağım neler yaptı” adlı proje en iyi birinci 50 Proje arasında yer aldı ve 1.oldu.

Matematik alanında ise Yeşilyurt Emine Nezihe Parlak Ortaokulu’ndan Mehmet Mustafa Beydağı’nın danışmanlığını yaptığı, Ahmet Mert Aktürk’ün hazırladığı, "3’süz dik üçgen mi, asla” adlı proje Türkiye’de "En İyi Birinciler” arasına girdi ve 1. oldu.

Fen Bilimleri alanından Yeşilyurt Özel İbrahim Yücel Ortaokulu Fen Bilimleri alanından Aydan Bahadır’ın danışmanlığını yaptığı, Ahmet Barış Büğrü ve Erkin Deniz Karaca hazırladığı "Davin’in Şifresi” adlı proje Türkiye’de "En İyi İkincisi 50 Proje" arasında 2. Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Bu Benim Eserim' Proje çalışması final sergisine katılan tüm öğrenciler tablet bilgisayar, Danışman Öğretmenler ise dijital fotoğraf çerçevesi ile ödüllendirildi.

Final Sergisi sonrası İl/Bölge Koordinatörü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz 'Bu Benim Eserim' Proje çalışmasının uzun bir maraton olduğunu ve bu süreçte yoğun emek sarf eden Malatya İl Çalışma Grubu Üyelerinden H. Hüseyin Yücel ve Zuhal Orhan’a teşekkür etti" dedi.

EGE BÖLGESİ'NDEKİ YARIŞMA..

Bu arada İzmir'de yapılan bir yarışmaya Hekimhan'dan katılan “Kömürden Gübre Elde Edilmesi" projesi 5’inci oldu.

Özel Ege Lisesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Ege Bölgesi “Fen Araştırma Projeleri Yarışması”sergisi İzmir’de düzenlendi. İzmir, Adapazarı, Amasya, Aydın, İstanbul, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde ve Uşak illerinden gelen projeler sergiye katıldı.

“Fen Araştırma Projeleri Yarışması”na başvuran 153 projeden 72’si sergilenmek üzere davet aldı. Hekimhan Mesleki Eğitim Teknik Eğitim Merkezi (METEM) adına ‘Kömürden Gübre Elde Edilmesi’ sergiye katıldı.

Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda 5. olan Hekimhan Mesleki Eğitim Teknik Eğitim Merkezi ödülü ile Malatya’ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız