SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Derelerin Ümüğünü Sıkmayalım'

A- A+ PAYLAŞ

TEMA Malatya Temsilciliği'ne İzzet Berktaş getirildi.

Eğitimci Nazmi Değirmenci'nin işlerinin yoğunluğu nedeniyle bıraktığı TEMA Malatya Temsilciliği'ne getirilen İl Özel İdaresi'nde Yüksek Ziraat Mühendisi olan İzzet Berktaş, Nostalji Tarihi Malatya Evi'nde basın açıklaması yaptı.

İlk olarak konuşan TEMA Malatya Temsiliğini bırakan Nazmi Değirmenci, "15 yıldır sürdürdüğüm temsilcilik görevinde son zamanlarda kendi hızımı yetersiz gördüm"dedi ve işlerinin yoğunluğundan ayrıldığını dile getirdi.

TEMA Malatya Temsilciliği'ne getirilen Yüksek Ziraat Mühendisi olan İzzet Berktaş ise, TEMA'nın faaliyetlerinden kısaca söz etti.

Daha sonra basın mensuplarının Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atık suların Tohma Çayı'na akıtılması ve Hidrolektrik Santralları (HES) konusunda sorularını cevaplandıran Berktaş, "Şahnahan beldesine boşaltılan atık su çevre köylerinin şikayeti ve mahkeme kararı ile Tohma'ya boşaltılmaya başlandı. Çevre ve doğaya saygı bakımından uygun bir hareket değil. Arıtılmamış olan deşajın Tohma Çayı'na akıtılması iyi değil. İhale edilen arıtma tesisinin de biran önce yapılıp, hizmete sunulmasını
arzuluyoruz"ifadelerini kullandı.

"DERELERİN ÜMÜĞÜNÜ SIKMAYALIM"
Darende ilçesi Tohma Çayı boyunda uygulanmasına konulması planlanan HES'lerle ilgili olarak da Berktaş, "TEMA olarak HES'ler konusunda görüşlerimiz ortadadır. HES yatırımlarının doğru olmadığını düşünüyoruz. Elektrik üretiminde yüzde 20 kayıp var. HES'lerden ise yüzde 5 elektrik elde ediliyor. HES'ler açılacağına, elektrikdeki kayıplar önlenmelidir. Doğa ve su kirletilmeden çözüm üretilmelidir. Derelerin ümüğünü sıkmayalım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız