SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derelioğlu Görevden Ayrıldı

A- A+ PAYLAŞ

Mahkeme kararıyla döndüğü Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınan Dr. Nail Derelioğlu, kararı bugün tebellüğ ederek görevden ayrıldı. Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, hastanedeki başhekim değişiklikleri ile ilgili iddiaları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sorarken, bir tepki de Doğruyol Partili İl Başkanı Mehmet Özden'den geldi.

NELER OLDU?
Eylül 2004'de atandığı Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden Mayıs 2006'da alınan Dr. Derelioğlu'nun yerine, Bingöl'den Dr. İlhan Geçit "görevlendirme" ile atanmıştı. Dr. Derelioğlu, bu tasarrufla ilgili İdari Yargıya giderken, Dr. Geçit, Derelioğlu dönemiyle ilgili bazı iddialar üzerine müfettiş incelemesi yaptırmıştı. Dr. Derelioğlu, "yürütmeyi durdurma" kararı üzerine 4 Ocak'ta Başhekimlik görevine dönerken, Dr. Geçit'in de Bingöl'deki görevine iade edildiği belirtilmişti. Göreve başlamasından 7 gün sonra, söz konusu müfettiş incelemesi gerekçe gösterilerek yeniden görevden alınan Dr. Derelioğlu hakkındaki bu tasarrufla ilgili yazı 10 Ocak günü Malatya Valiliği'ne ulaşmıştı. 3 gün rapor alan Derelioğlu, görevden alma yazısını bugün tebellüğ etti ve görevden ayrıldı. Bu arada, Derelioğlu'nun bir an önce görevden ayrılması için Ankara'dan ve Malatya'dan bazı siyasilerin baskı yaptığı öne sürülürken, Dr. Geçit'in de aynı dönemde Ankara'da olduğu ifade edilmişti. Bu arada, Dr. Derelioğlu'nun kısa süren başhekimlik döneminde, Dr. Geçit döneminde yapıldığı öne sürülen 50'nin üzerindeki "yolsuzluk ve usulsüzlük" iddiasını ilgili makamlara ulaştırdığı ve müfettiş talebinde bulunduğu haber alınmış, bu iddiaların bir bölümü de MHP İl Başkanı Ömer Ekici tarafından gündeme getirilmişti.

GEÇİT'İN ATANMASINDAKİ ZORLUK..
Bu arada, Dr. Derelioğlu'nun görevden alınmasıyla birlikte, başhekimlik görevine yeniden Dr. İlhan Geçit'in atanmasına ilişkin beklentilerin, son günlerde yaşananlar nedeniyle hayli zora girdiği öne sürülüyor.

Dr. Derelioğlu'nun kısa görev döneminde, Dr. Geçit döneminde başta "depreme karşı güçlendirilmesi gereken" binayla ilgili yerel hiçbir makamla görüşmeden, Yoğun Bakım Merkezi'ne dönüştürme ihalesi yapması, bu durumun tartışma konusu olması, Valinin ihaleyi askıya alması gibi gelişmelerin olmasının ardından, kamuoyuna da sızan ve Dr. Geçit döneminde yapıldığı öne sürülen usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili iddialar, ikinci kez atamayı yapmayı planlayan siyasi kadroları da tartışılır hale getirdi. Ayrıca, geçmişte siyasi etkili atamalar nedeniyle "Çocuk Yuvası Skandalı" yaşayan Malatya'da, bu olayın ardından göreve başlayan Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de, kendisi döneminde "tartışmalı bir ismin" göreve atanması konusunda "sessiz" kalmayacağı yolundaki iddialar, Dr. Geçit'in yeniden dönüşünün önündeki engeller olarak görülüyor.

ASLANOĞLU BAKANA SORDU..
CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, Dr. Nail Derelioğlu'nun görevden alınmasına ilişkin iddiaları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazılı bir soru önergesiyle ileterek, görevden alınma gerekçesini sordu. Aslanoğlu'na henüz yanıt verilmediği öğrenildi.

DYP'DEN DE TEPKİ..
Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki olaylara bir tepki de DYP İl Başkanı Özden'den geldi.

Özden yaptığı yazılı açıklamada, "ilimizde AKP'nin iktidarı ile başlayan bürokratik kıyım hala son hızıyla devam etmektedir. Kim olursa olsun beim adamım olsun ve sadece bana hizmet etsin mantığıyla yapılan atamalar birçok yolsuzluğu beraberinde getirerek Alidibo görüntüsü bütün ihtişamı ile devam etmektedir.

Görevini layılı ile yürüten devletin memurları sebep gösterilmeden görevlerinden birer birer alınarak diğerlerine de gözdağı verilmektedir.

Son günlerde Beydağı Hastanesi Başhekimliğine İdari Mahkemenin verdiği karar ile dönen bürokrata sadece 3 gün müsade edilmiş yine bu iktidar tarafından dördüncü gün görevden alınma yazısının tebliği ile adaletin verdiği karara rağmen sebepsizce görevden uzaklaştırılmıştır.

Kaldı ki aynı bürokratı 2 yıl önce kendi milletvekillerinin onayı ve imzası ile iş başına getirdiler. Anlaşılan o ki kendi görüş ve istekleri doğrultusunda hareket etmediği için ve tarafsız davrandığı için aradan 2 yıl sonra kendi bürokratlarını yine kendileri görevden almışlardır.."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız