SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Derhal Başlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın gelişme, sanayi, tarım alanları ile genel ulaşım güzergahına ilişkin planlamayı içeren "Çevre Düzeni Planı"nın tekrar yapılması için Vali Ulvi Saran başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıyla ilgili olarak Valilikten şu açıklama yapıldı:

"2001 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığınca uygulamasına son verilen Çevre Düzeni Planının uzunca bir aradan sonra tekrar yapılması için İlimiz Valisi Doç. Dr. Ulvi SARAN Başkanlığında bir toplantı düzenlenmiştir.

Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami ER ve diğer kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda; Şehrin gelişme alanlarını, sanayi alanlarını, tarım alanlarını, genel ulaşım güzergâhını planlayacak şehirdeki belde, ilçe ve il belediyelerindeki plan uyumsuzluklarını ortadan kaldıracak olan Çevre Düzeni Planının yapılması için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilmiş olup, toplantıda aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.

1-Yasa gereği yapılması gereken İl Çevre Düzeni Planının çalışmalarına derhal başlanmasına,

2- Bunun için İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami ER Başkanlığında; Belediye, İl Özel İdaresi, Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, DSİ ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulmasına

3-Kurulacak komisyonun İlçe ve belde belediye başkanlıkları ile en kısa sürede gerekli toplantıları yaparak yerel ihtiyaç ve sorunların belirlenmesine,

4-Oluşturulacak komisyonun periyodik olarak toplanmasına, bu amaçla ilk toplantının belediye toplantı salonunda 15.09.2009 tarihinde saat:14.00 de yapılmasına

5-Çevre Düzeni Planı için gerek duyulacak ödeneğin % 50 belediye , % 50 İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılanmasına karar verilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız