SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derhal Kaldırılmalı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:25
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "2. öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti adı altında alınan harçlar derhal kaldırılmalıdır. Bu konuda partili gençlerimiz önümüzdeki hafta bir imza kampanyası başlatacaklardır" dedi. 
 
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, "Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla birinci öğretim ve açıköğretim öğrencileri için harçlar kaldırılmış, ikinci öğretimde ise harçlara devam kararı alınmıştır. Harçların kaldırılması ne kadar olumlu bir adım ise, 2. öğretim harçlarının kaldırılmaması o kadar haksız bir uygulamadır. Aynı üniversiteye giden, aynı dersleri alan, aynı mesleklerin veya unvanların diplomalarıyla mezun olan öğrencilerin bir kısmının harç ödememesi, bir kısmının ise yüksek meblağlarda harç ödemesi, adaletsizliği açıkça göstermektedir. Bu uygulama eğitimde eşitlik ilkesine de aykırıdır. 2. öğretimde okumak öğrencilerin bir suçu veya kusuru değildir. Tercih edilen üniversitelerin hoca ve derslik sayılarının az olması, alt yapı ve donanım yetersizliği nedeniyle 2. öğretimler açılmakta ve eğitim verilmektedir. 2. öğretim öğrencileri resmen, devlet eliyle cezalandırılmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
"Bu durum mağduriyetlerle birlikte haksız ve hukuksuz uygulamayı da açığa çıkarmaktadır. Parti olarak yıllardır eğitimin herkes için eşit, bilimsel ve parasız olmasını talep etmekteyiz. AKP hükümeti bir taraftan harçları kaldırırken, diğer taraftan eğitimi hayatın her alanında paralı hale getirmektedir" diyen Kiraz, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
 
"2. öğretim öğrencilerinden 'öğrenim ücreti' adı altında alınan harçlar derhal kaldırılmalıdır. Bu konuda partili gençlerimiz önümüzdeki hafta bir imza kampanyası başlatacaklardır. Biz de ön çalışmasını yaptıktan sonra konuyu hukuki mercilere taşıyacağız, gençlerimizin haklarını savunacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız