SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derin İtiraf..

A- A+ PAYLAŞ

ABD’nin yurtdışında terörle ilişkili Amerikan vatandaşlarını öldürdüğü ilk kez resmen itiraf edildi. Ulusal İstihbarat Kurumu Başkanı Blair, “Amerikalıları özel izinle vuruyoruz” dedi.

WASHINGTON yönetiminin kendi vatandaşlarını hedef aldığını ilk kez ortaya koyan itiraf, ABD’nin tüm istihbarat örgütlerini çatısı altında toplayan Ulusal İstihbarat Kurumu’nun Başkanı Dennis Blair tarafından Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’ne yapıldı. Komitenin Cumhuriyetçi Partili başkanı Pete Hoekstra’nın sorularına cevap veren Blair şunları söyledi:

“İstihbarat servisleri olarak teröristlere karşı doğrudan hareket ederiz. Doğrudan hareket bir Amerikalıyı öldürmeyi içeriyorsa bunu yapmak için özel izin alıyoruz. Amerikalıların yaşamı sözkonusu olduğunda asla dikkatsiz davranmıyoruz. Özellikle Amerikalıların çoğunu korumaya yönelik politikaları uygularken. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Geçmişte özensiz ve pervasız davrandığımız oldu. Ama benim yönetimimde böyle değil.”

Üç Amerikalı kara listede

Blair, kendisini sıkıştıran Cumhuriyetçi üye Hoekstra’nın, “Peki diyelim ki bir radikal din adamı ne zaman çizgiyi aşmış olur” sorusuna “İfade özgürlüğüne karşı değiliz. Amerikalıları tehdit edenleri hedef alıyoruz” şeklinde belirsiz bir yanıt verdi.
Son olarak Amerikan vatandaşı imam Enver El Eflaki’nin Yemen’deki evi vurulmuştu. CIA ve Ortak Özel Harekat Birliği’nin listelerinde “yakalanacak ya da öldürülecek” 3 Amerikalı daha var. Terörist oldukları şüphesiyle 5 Amerikalı Müslüman 9 Aralık’ta Pakistan’da yakalanmıştı.

CIA, Peru’daki sivil uçağı böyle düşürmüş

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Senatör Pete Hoekstra, 2001 yılında Peru’da uyuşturucu kaçakçılarına ait olduğu sanılan ancak Amerikalı üç misyonerle iki bebeği taşıyan küçük deniz uçağının CIA operasyonunda vurulmasıyla ilgili videoyu ilk kez açıkladı.

CIA keşif uçağından çekilen görüntülerde, CIA’nın uyuşturucu ile mücadele timiyle ortak hareket eden Peru jetlerinin ateş açtığı küçük uçağın pilotu bağırarak yardım istiyor. Saldırıyı gizlice izleyen CIA ajanları hatalarını anlayınca telaşla birbirlerine ne yapacaklarını soruyorlar. Bir ajan, “Bu saçmalık. Sanırım bir hata yapıyoruz” diyor, diğeri “Aynı fikirdeyim” cevabını veriyor. CIA 9 yıllık soruşturmanın ardından 16 ajanı dün disipline sevketti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız