SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derme Kanalı'na Yeni Güzergah

0
Güncellendi - 2016-08-18 16:24:04
Derme Kanalı'na Yeni Güzergah
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Malatya’nın en önemli sulama kanallarından biri olan Derme Kanalı’nın Battalgazi ilçesi Eskimalatya bölgesine yeni bir güzergâh ile ulaştırılacak.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya İçmesuyu Kaptaj Tesislerinden Başlayıp Battalgazi ilçesinde sona eren Derme Kanalı ile ilgili olarak, etaplar halinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Etaplar halinde devam eden çalışmalar kapsamda Güney Kuşak Yolu ile birlikte sürdürülen kanal yapımının Cemal Gürsel Mahallesinden geçen 800 metrelik bölümünde işin önemli bir bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Derme Kanalının Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu kısımdan Battalgazi ilçesine kadar olan mevcut güzergâhının ise değiştirilerek; yeni bir güzergâh belirlenmesi ve bu konuda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi ile ilgili Meclis Kararı da Temmuz ayı toplantısında kabul edildi.

Açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Derme Kanalının yeni güzergâhı olarak; Atatürk Kapalı Spor Salonu önündeki kısımdan itibaren İnönü Stadı yanından devamla Sivas Caddesine, Sivas Caddesi Yeni Hal Cami yanından Çevre Yoluna doğru, oradan da Köprü Ağzı Caddesi üzerinden Battalgazi Yolu ortasından devamla ilçe merkezine kadar devam edeceği ifade edildi.

Yeni güzergâh ile ilgili olarak kot belirleme çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürüldüğü, akabinde de kanal işinin Devlet Su İşleri tarafından yapılacağı belirtilirken, bu iş için gerekli bütçenin de yine Devlet Su İşleri tarafından oluşturulduğu dile getirildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürü ile bölge ve Malatya şube müdürlerine teşekkür ederek, “Sayın Bakanımızın ilimizi ve Belediyemizi ziyaretleri sırasında Derme Kanalının Battalgazi’ye ulaştırılması noktasında yeni bir güzergâh belirlemek istediğimizi ifade etmiştik. Kendileri de bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ve bütçesinin hazırlanması talimatını vermişlerdi. DSİ Malatya Şube ve Bölge Müdürlükleri ile Belediyemiz işbirliğinde görüşmeler yapılarak proje belli bir aşamaya getirildi.

Şu anda Belediyemiz tarafından güzergâh üzerinde kot belirleme çalışmaları devam ediyor. Akabinde de yola terk işlemlerini tamamlayacağız. DSİ de kanal projesini gerçekleştirecek, kanal projesinin tamamlanmasından sonra da yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından sözkonusu güzergâhta yol yenileme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Bülten

dermekanalı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • eyyup (7 yıl önce)
    yanlız yağmur sularının kendine yol bulup gittiği yerlerin değiştilmesi ilerisi için iyi değil mevcut yerleri kaldırmayın
    0
    0
    Yanıtla